Macedonië

Wat is de hoofdstad van Macedonië?
Skopje, de hoofdstad van Macedonië, is een interessante stad die als geen ander een smeltkroes is van oosterse en westerse invloeden. De roerige geschiedenis van het gebied en van Skopje zelf heeft ook meer dan zijn sporen nagelaten in het straatbeeld. Als je fan bent van niet alledaagse citytrips die alleszins niet teleurstellen dan is een Skopje een uitstekende keuze. Lees hieronder verder over deze hoofdstad.

Skopje is de hoofdstad van Macedonië

  • De ligging

Skopje is gelegen in het verre noorden van Macedonië op slechts een steenworp afstand van Kosovo. De stad werd gebouwd aan de rivier de Vardar en kent een gematigd landklimaat. Dat betekent dat je hier koude winters en warme zomers kunt verwachten.

Skopje op de kaart.

  • De bezienswaardigheden

Skopje is een stad die door verschillende aardbevingen en een verwoestende geschiedenis helaas heel wat historische gebouwen is verloren. Dat betekent echter niet dat je als toerist op je honger blijft zitten in de Macedonische hoofdstad. Hier zijn alvast enkele van de bekendste bezienswaardigheden.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=QthW8VQMu40)

  • De St. Spas Kerk

De 16de eeuwse St Spas Kerk heeft een ongewone geschiedenis en een bijzonder uiterlijk. Zowat de helft van deze opvallende kerk werd immers onder de grond gebouwd. Een keuze die alles te maken heeft met het feit dat het verboden was gebouwen hoger dan de moskeeën in de stad te bouwen. Alleen al daarom is deze kerk zeker een bezoekjes waard.

  • Het Macedonisch Museum
Hoofdstad Macedonië
De vlag van Macedonië

Wil je bijleren over de bijzondere geschiedenis van het stukje wereld dat vandaag de dag de naam Macedonië draagt? Dan ben je bij het Macedonisch Museum aan het goede adres. De collectie is een mix van archeologische, natuurhistorische en kunsthistorische voorwerpen. De perfecte plek om een paar uur te verblijven dus.

  • Moeder Theresa bezoeken

Moeder Theresa is absoluut de meest bekende inwoner uit de geschiedenis van Skopje. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je deze heilige dame doorheen de hele stad af en toe ziet opduiken. Wil je recht naar de bron? Bekijk dan zeker even het vroegere geboortehuis van Moeder Theresa.

  • De Stenen Brug

De Stenen Brug werd in de 15de eeuw opgetrokken en vormt de verbinding tussen het oude deel van de stad en het nieuwe Skopje. Geniet van het uitzicht of laat je tijdens een rondleiding meer vertellen over deze bijzondere brug.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Op deze manier kunnen wij de pagina beter gaan maken. Nuttig artikel? Delen is gewenst.

Plaats een reactie