Luxemburg

Wat is de hoofdstad van Luxemburg?
Luxemburg is niet alleen aantrekkelijk als vakantieland. Dit groothertogdom heeft ook een hoofdstad met dezelfde naam die zich prima leent voor een leuke en gevarieerde stedentrip. De naam Luxemburg betekent kleine burcht. Dat is ook precies zoals het in 963 is ontstaan. Natuurlijk kent iedereen deze stad vanwege zijn veelheid aan financiële instellingen. Luxemburg Stad is echter om meer redenen het ontdekken waard. We sommen er een aantal voor je op.

Informatie over Luxemburg hoofdstad

  • Bezienswaardigheden
Hoofdstad Luxemburg
De vlag van Luxemburg

De kazematten vormden een soort militaire kazerne die zowel verdedigingswerk als schuilplaats was. Toen het nog volledig intact was bestond het uit een netwerk van 23 kilometer, voornamelijk ondergronds, met 24 forten. Veel hiervan is echter verwoest. De 17 kilometer die nog over is, is opengesteld voor het publiek. Grund is een onderstad en ouder gedeelte van Luxemburg Stad. Hier vind je nog huizen uit de Middeleeuwen. Grund staat in de tegenwoordige tijd echter ook bekend vanwege zijn gezellige nachtleven.

De officiële residentie van de groothertog van Luxemburg is het mooie Grand Ducal Palace. Dit was vanaf 1572 het stadhuis van Luxemburg Stad. Sinds 1817 woont hier dus het staatshoofd.

Place d’Armes

Place d’Armes is een gezellig plein in het voetgangersgebied van de stad. Vooral in de zomer wordt er veel georganiseerd en wordt het druk bezocht. Tip: ga eens naar de kerstmarkt, vanaf eind november al, en kijk je ogen uit!

Luxemburg Stad heeft ook een kathedraal en diverse musea die leuk en interessant zijn om te bezoeken. Tevens kan je in deze stad goed en gezellig eten. Vanaf de Chemin de la Corniche (het mooiste ‘balkon’ van Europa) heb je trouwens een prachtig zicht op diepe dalen én de historische gebouwen. Mocht je na een leuke wandeling trek hebben in chocola: in het Chocolat House kan je je enorm laten verwennen met allerlei lekkernijen. Zeker in het hoogseizoen moet je wel even geduld hebben: deze winkel annex lunchroom is razend populair.

De ligging van Luxemburg Stad

Luxemburg Stad ligt helemaal in het zuiden van het land, op zeer korte afstand van zowel België, Frankrijk als Duitsland.

Meer informatie over andere hoofdsteden van Nederland:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan op social media, je blog of website.

Plaats een reactie