Limburg

Wat is de hoofdstad van Limburg? Dat is Maastricht.
Het Limburgse ‘Mestreech’, oftewel Maastricht wordt door vele mensen bestempeld als een van de mooiste steden die Nederland rijk is. Wat maakt deze stad nu zo mooi en wat is er allemaal te beleven? Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad van Limburg, Maastricht.
De hoofdstad van Limburg is Maastricht.

Magisch Maastricht
Maastricht ligt in het zuiden van Limburg tegen de Belgische grens aan. Het telt zo’n 120.000 inwoners en is de grootste gemeente van

Hoofdstad Limburg
De vlag van Limburg

Limburg. De naam komt, zoals te verwachten is, van de Maas af. Het is daarom ook al haast onmogelijk om Maastricht te bezoeken zonder een rondvaart te maken op deze rivier. Dit brengt ons meteen bij al het moois wat Maastricht te bieden heeft.

Een rondvaart op de Maas
Al is het maar een half uurtje; een rondvaart op de Maas is een absolute must als je deze stad bezoekt. Je kunt zelf kiezen hoe lang de rit duurt, maar het is wel een aanrader om een rondvaart met een andere activiteit te combineren, zoals…

De Sint Pietersberg, de Grotten en Fort Sint Pieter
Als het mooi weer is, ga er dan lekker avontuurlijk op uit. Stap van de boot af en ga met een gids de Sint Pietersberg op, of ga, indien je geen last hebt van claustrofobie, de grotten in. Boven de grond is Maastricht al mooi, maar onder de grond kun je je eigen fantasie gebruiken om de stad nog mooier te maken. Of kies ervoor om het Fort een bezoek te brengen en tegelijk te genieten van het uitzicht over Maastricht en over de Maas.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=eFQfEcVQXko)

Maastricht op de kaart:

Het Vrijthof

Dit is natuurlijk hét plein van Maastricht. Dit plein is niet alleen het plein van Andre Rieu, maar ook kun je lekker genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt op verschillende historische gebouwen, zoals de Sint Servaaskerk, Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement, de Hoofdwacht en het Generaalshuis. Een tip: indien de Sint Janskerk open is, loop dan naar binnen en beklim de kerk om te kunnen genieten van het mooie uitzicht over de stad.

Op de natuur en de gebouwen na, is Maastricht ook een leuke winkelstad en een stad waar je heerlijk kunt borrelen. Kortom: de stad heeft voor ieder wat wils!

Meer informatie over de hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie