Liechtenstein

Hoofdstad Liechtenstein: Vaduz
Vaduz is de hoofdstad van het Vorstendom Liechtenstein. De stad telt ongeveer 5.000 inwoners en ligt in het uiterste westen van het Midden-Europese dwergstaatje. Vaduz is het financiële en religieuze hart van Liechtenstein en is prachtig gelegen in de bergen. Nieuwsgierig geworden? Lees verder om meer te weten te komen over de ligging van de stad en de bezienswaardigheden die je in Vaduz kunt bezoeken. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.

Vaduz is de hoofdstad van Liechtenstein.

  • Ligging Vaduz
Hoofdstad Liechtenstein
De vlag van Liechtenstein

Vaduz ligt in het westen van Liechtenstein, vlak bij de grens met Zwitserland. Het land Liechtenstein ligt tussen Oostenrijk en Zwitserland ingeklemd en telt 37.000 inwoners. De hoofdstad van het Vorstendom ligt midden in de groene Alphen, aan de Rijn. Door haar ligging heeft Vaduz een bijzonder klimaat. Het heeft kenmerken van zowel een landklimaat als een gematigd zeeklimaat. Net buiten Vaduz heb je een weids uitzicht op de bergen die de stad omringen. Skiën kun je in het nabijgelegen skiresort Malbun. De sfeer is er authentiek en in de winter is er gegarandeerd voldoende sneeuw. In het Schloss Vaduz, een kasteel uit de twaalfde eeuw, verblijft de vorst van Liechtenstein. Schloss Vaduz is het symbool van de hoofdstad en ligt op een heuvel, 120 meter boven de stad.

Tips voor Vaduz

Vaduz is een kleine en oude stad waar veel interessante bezienswaardigheden te vinden zijn. Het centrum van de hoofdstad wordt de ‘Städtle’ genoemd. Hier vind je niet alleen talrijke winkels en horeca, maar ook veel culturele highlights. Verder zetelt het parlement van Liechtenstein in Vaduz. Dit parlement wordt de ‘Landtag’ genoemd. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan het karakteristieke gebouw waarin de Landtag gevestigd is. Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden: je kunt er veel leren over de politieke geschiedenis van het land.

Voor wie meer wil weten over de geschiedenis, cultuur en natuur van Liechtenstein, is het Nationaal Museum Liechtenstein een aanrader. Kunstliefhebbers kunnen terecht in Kunstmuseum Liechtenstein. In dit moderne gebouw kun je een ruime collectie hedendaagse kunst bewonderen en er zijn regelmatig tentoonstellingen. Ook zijn er in Liechtenstein vele theater- en muziekvoorstellingen: er is heel veel te beleven.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=8b3lrhbAEAY)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media.

Plaats een reactie