Laos

Wat is de hoofdstad van Laos?
Vientiane, de hoofdstad van Laos, heeft een onderwaardeerde reputatie onder reizigers. Niet veel mensen hebben een idee over wat te doen in Vientiane. Maar Vientiane is helemaal niet saai en je komt er allesbehalve vast te zitten. Dingen die je waarschijnlijk zult horen van mensen die Vientiane hebben bezocht, of in sommige blogs worden geschreven. Vientiane heeft zoveel meer te bieden dan wordt gedacht!
Vientiane, de onterecht slapende hoofdstad van Laos genoemd.

Hoofdstad Laos
De vlag van Laos

Vientiane ligt in een bocht langs de Mekong-rivier en heeft een geregistreerde geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 1000 na Christus. Vientiane werd de hoofdstad van Laos rond het midden van de 16e eeuw. Het is de thuisbasis van het belangrijkste nationale monument in Laos: That Luang (de grote Stupa), dat het symbool is van Laos en het boeddhisme in Laos. Van de vele mooie tempels in Vientiane is een

bezoek aan Wat Sisaket en Wat Ong Teu Mahawihan een must. Wat Sisaket is een van de oudste tempels in Vientiane, gebouwd in 1818. Gelukkig zijn heel wat bezienswaardigheden overeind gebleven tijdens de oorlog.

Laos werd gedurende negen jaar om de acht minuten, 24 uur per dag gebombardeerd. Er wordt geschat dat van de 270 miljoen clusterbommen die hier tijdens de oorlog zijn gevallen, bijna een derde nooit ontplofte. COPE is een lokale liefdadigheidsinstelling die slachtoffers helpt die vandaag nog steeds ten prooi vallen aan de gevolgen van die niet-ontplofte bommen. Het biedt hen zowel protheses als de broodnodige ondersteuning die nodig is om ze weer op het goede spoor te krijgen. Een bezoek brengen aan deze organisatie, is de moeite waard.
Uitgaansgelegenheden

Een van de grootste klachten over Vientiane is het gebrek aan nachtleven. Maar hoewel het misschien niet de beste uitgaansgelegenheden in Azië heeft, zijn er veel bars en restaurants in Vientiane waar je kunt genieten van een gezellig avondje uit.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=B2B0nf0puqg)

Bezienswaardigheden van Ventiane
  • Mediteer met monniken in Wat Sok Pa Luang
  • Onderga een traditionele sauna en massage met kruiden
  • Bewonder het Xieng Khuan Buddha Park
  • Breng een bezoek aan het Nationale Museum van Laos
  • Beklim het Patuxai Victory Monument
  • Elke avond rond zonsondergang verandert de weg die parallel loopt met de Mekong rivier in een enorme marktplaats
  • Doe mee met de openlucht Aerobics
  • Ontdek de legende van That Dam
Meer informatie over de beste reistijd vind je hier.

Op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie