Kreta

Wat is de hoofdstad van Kreta? Dat is Heraklion.
Hou jij heel veel van musea? Vind je Kreta een heerlijke vakantiebestemming vanwege het mooie weer? Lig je graag aan het strand, maar niet zonder dat je dit kunt afwisselen met cultuur? Kreta is dan ideaal, want in de hoofdstad Heraklion vind je onder meer erg leuke musea. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.

Heraklion is de hoofdstad van Kreta

Hieronder vind je enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zouden kunnen zijn om te bezoeken:

 • Archeologisch museum; er wordt zelfs beweerd dat dit een van de meest prominente archeologische musea ter wereld is. Kunstwerken die je er ziet, komen uit de prehistorie, uit de historische tijd en alles wat daar tussen ligt. Bekend en prachtig om te zien is bijvoorbeeld de schijf van klei van Festos.
 • Historische museum; gelegen aan de boulevard. Hier zie je de schilderijen van El Greco. Deze kunstenaar is in de hoofdstad van Kreta geboren en de enige werken van hem die op het eiland gevonden zijn worden in dit museum bewaard. Ook zijn er persoonlijke
  Hoofdstad Kreta
  De vlag van Kreta

  bezittingen van de filosoof Nikos Kazantzakis te bekijken in dit museum.

Meer informatie:

 • Vestigingsfort; gelegen in de haven van de stad en Koule genaamd. Dit fort is gerenoveerd en je kunt er Venetiaanse sculpturen en onderwaterschatten bekijken. Als je hier bent, heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Je blijft foto’s maken.
 • Vestingwerken; deze worden wel beschouwd als de grootste in het Middellandse Zee gebied. Er zijn onder meer 7 bastions, 7 hoofdpoorten, een gracht, veel militaire poorten en een munitieopslag.
 • De Loggia; tegenwoordig gebruikt als stadhuis. Dit meesterwerk van Venetiaanse architectuur was vroeger een ontmoetingsplaats tussen de ambtenaren en de adel.
 • Agios Titus kerk; bekijk vooral de prachtige gebrandschilderde ramen.
 • Morosini fontein; is een ontmoetingsplaats in Heraklion. Zoek je de fontein, dan zul je merken dat hij beter bekend staat als de leeuwen fontein. Het is een mooi en opvallend monument.

De hoofdstad van Kreta ligt centraal aan de noordkust van het eiland. Het is tegelijkertijd een van de grootste steden van het eiland. Vaak kom je hier ook aan met het vliegtuig en de verbindingen naar de rest van het eiland zijn uitstekend.

Heraklion op de kaart

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Dat stellen wij erg op prijs.

Plaats een reactie