Kosovo

Wat is de hoofdstad van Kosovo? Dat is Pristina.
De hoofdstad van Kosovo is Pristina. Er wonen bijna 200.000 mensen in deze stad. Pristina is een stad die altijd volop in ontwikkeling is. Je kunt er verschillende soorten architectuur zien. Het meest interessante daaraan, is dat de stijlen niet altijd bij elkaar passen. De stad werd tijdens de middeleeuwen gebouwd op een gunstige plek ten opzichte van de handelswegen. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
Pristina is de hoofdstad van Kosovo.

Hoofdstad Kosovo
De vlag van Kosovo

Als het mooi weer is, is het nationale park “Germia Park” absoluut een aanrader. Het park leent zich prima voor een gezellig picknick, maar het meest opvallende aan dit park is uiteraard het enorme zwembad dat je er kunt vinden. Er zijn ook veel mooie paden om over te wandelen of fietsen. Geen fiets meegenomen naar Pristina? Geeft niks, je kunt in dit park ook gewoon een fiets huren.

Muzeu Etnologjik

Heb je minder geluk met het weer? Dan hoef je je in Pristina geen zorgen te maken. Er is genoeg te doen, zoals bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de enorme bibliotheek van de stad. Of wat dacht je van een museum? Een absolute aanrader is het Etnografisch Museum (Muzeu Etnologjik). De entree van dit museum is gratis en bied ook rondleidingen aan. Na een bezoek aan dit museum heeft je kennis over Kosovo een flinke boost gekregen.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ovzmhdbkdgY)

Waar ligt Pristina precies?

Pristina is dus de hoofdstad van Kosovo. Je vindt deze stad in het oosten van Kosovo. Het land Kosovo zelf kun je vinden in het Zuid-Oosten van Europa. De buurlanden van Kosovo zijn Montenegro, Albanië, Macedonië en Servië. Volgens Servië hoort Kosovo bij Servië, maar sinds 1999 is het land onafhankelijk verklaar. Het is mogelijk om met het vliegtuig naar Pristina te gaan, want 16 kilometer buiten het centrum van Pristina vind je het nationale vliegveld. Met de auto doe je er een flinke tijd over, want wie met de auto van Amsterdam naar Pristina rijdt, legt daarvoor ongeveer 2300 kilometer af. Dit komt neer op een ritje van bijna 24 uur lang!

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en vragen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie