Kenia

Nairobi: hoofdstad van Kenia. Lees in dit artikel veel informatie over deze hoofdstad.
Wie naar Nairobi gaat, zal dat vooral doen om de wildparken die rondom de stad liggen te bezoeken. Deze stad heeft echter nog veel meer te bieden, zoals een gezellig uitgaansleven en diverse musea. Nairobi is een van de grootste steden van Afrika en tevens een plaats met zeer veel natuurschoon. Ook als je in de stad zelf verblijft, is de natuur niet ver weg.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia.

Nairobi is behalve hoofdstad ook de grootste stad van Kenia en ligt in het zuiden van het land. De stad ligt tussen twee andere grote steden van Kenia: Kampala en Mombasa. Nairobi heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die langs de stad stroomt. Nairobi ligt vlakbij de Grote Rift Vallei. Dit is een diepe scheur in de aardkorst, waardoor er ook regelmatig aardschokken waarneembaar zijn in de stad.

De beroemde berg Kilimanjaro ligt ten zuidwesten van Nairobi en is vanuit de stad zichtbaar. Nairobi zelf ligt op een hoogte van 1795 meter is daarmee de op twee na hoogste gelegen stad van Afrika.

Highlights van Nairobi.

Hoofdstad Kenia
De vlag van Kenia

De bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Nairobi zijn de nationale parken. De stad zelf heeft echter ook het nodige te bieden. Hieronder vind je de bekendste attracties.

  • Het Nairobi National Park ligt vlakbij het centrum van de stad. Je stapt als het ware zo van de wolkenkrabbers op de steppes. Als je“The Big Five” en vele andere wilde dieren wilt spotten, moet je hier zeker naar toe.
  • Het Giraffe Center ligt eveneens net buiten de stad. Hier worden giraffes opgevangen en bestudeerd. Je kunt de dieren aaien, voeren en knuffelen als je wilt. Je komt meer van giraffes te weten in het informatiecentrum.
  • Het Westlands District vind je middenin de stad. Het is een bekend uitgaansgebied met vele barretjes, restaurants, cafés en clubs. Vooral ’s avonds valt hier veel te beleven.
  • Het Nairobi National Museum geeft een compleet beeld van de geschiedenis van Kenia. Het museum heeft veel interessante tentoonstellingen. De tentoonstelling met fossielen van de Homo Habilis en Homo Erectus (de eerste echte mens op aarde), is absoluut de moeite waard.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=W1UKZW0SxZ0)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Iets toevoegen kan ook, dan kan je hieronder ook het formulier invullen. Nuttig artikel? Delen is gewenst.

Plaats een reactie