Kazachstan

De hoofdstad van Kazachstan, Astana.
Astana is sinds 1997 de hoofdstad van Kazachstan en nam daarbij de honneurs over van Alma-Ata. De stad ligt aan de rivier de Isjim, in het met gras begroeide steppengebied in Noord-Kazachstan en wordt ook wel ‘het Dubai van Centraal Azië’ genoemd. Kom in dit artikel meer te weten over deze hoofdstad, tips, Astana op de kaart en de vlag van het land.

Astana is de hoofdstad van Kazachstan.

Met alle glamour in Astana wilde President Nazarbaev uiting geven aan de immense vooruitgang en de hernieuwde rijkdom van de

Hoofdstad Kazachstan
De vlag van Kazachstan

voormalige Sovjetstaat. Door zijn input belichaamt Astana de extravagante dromen van een nieuwe natie.

Onder deze pracht en praal bevindt zich een bevolking die, ondanks de verovering, hongersnood, en dictaturen die het doormaakte, toch vriendelijk en behulpzaam is gebleven. Het heeft grip behouden op een sterke nationale identiteit.

Doorkruis je de stad langs extravagante, futuristische wolkenkrabbers, dan voel je je alsof je een filmster bent in een sciencefictionfilm. Met de architectuur lijkt de stad op charmante wijze beroemde gebouwen elders in de wereld te repliceren. Zo vindt je er het Vredespaleis dat lijkt op een piramide. Het presidentiële paleis lijkt op het Witte Huis en het is te zien op de biljetten van 10.000 Tenge. Om kostbare reistijd te besparen zou je Atameken kunnen bezoeken. Hier kun je de miniatuurversies van de massieve gebouwen van Astana bezichtigen.

Shoppen in Khan Shatyr.

Voor een middagje shoppen ga je naar de Khan Shatyr. Dit is een, in Neo-futuristische stijl gebouwd winkelcentrum in de vorm van een oplichtende tent van 150 meter hoogte. Behalve een grote verscheidenheid van exclusieve winkels, vindt je op het dak een overdekt strand waarvan het zand geïmporteerd is uit Dubai.

Opvallend stralend wit in contrast met de steppe op de achtergrond en de helder blauwe hemel erboven is de Nur-Astana Moskee een must-see als je de stad bezoekt. De hoogte, 40 meter, vertegenwoordigt de profetische leeftijd van Mohammed toen hij zijn eerste goddelijke openbaring ontving. De 63 meter hoge minaretten representeren de leeftijd van de profeet toen hij stierf.

De Baiterek toren is het bekendste 97 meter hoge monument dat de skyline van Astana siert. Het symbool van Astana en Kazachstan vertegenwoordigt de levensboom en het gouden ei. Het nodigt je uit om de stad vanuit hogere dimensies te bekijken.

Astana op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media, je website of je blog.

Plaats een reactie