Kameroen

De hoofdstad van Kameroen is Yaoundé.
De hoofdstad van het Centraal-Afrikaanse Kameroen is het zonnige Yaoundé. Deze mooie stad werd door Duitse handelaars in 1888 gesticht en is sindsdien uitgegroeid tot de belangrijkste en tweede grootste stad van Kameroen. Lees hieronder verder over deze hoofdstad van Kameroen, bijvoorbeeld over de ligging, de highlights, de vlag en de kaart.
De ligging van de hoofdstad van Kameroen.

Yaoundé is gelegen in het zuidwesten van Kameroen en wordt gekenmerkt door een heuvelachtige omgeving. De stad zelf ligt dan ook op een hoogte van 1000 meter. Opvallend aan Yaoundé is dat de stad, in tegenstelling tot de meeste andere Afrikaanse hoofdsteden, niet gelegen is aan een rivier of een andere waterweg. Dat betekent echter niet dat Yaoundé niet heel wat te bieden heeft.

Yaoundé op de kaart:

De bezienswaardigheden van Yaoundé.

Ben je op vakantie in Yaoundé? Dan hoef je je absoluut niet te vervelen met volgende hotspots.

  • Musée de la Blackitude

Yaoundé heeft een Nationaal Museum binnen de stadsgrenzen staan, maar dat valt wat duur uit en is minder interessant dan deze parel. Het Musée de la Blackitude is een privé-collectie waar je aan de hand van een gids de culturele identiteit van het echte Kameroen leert kennen. Een absolute must voor wie echt een tikje couleur local aan zijn of haar reist toe wenst te voegen.

  • Mefou National Park
Hoofdstad Kameroen
De vlag van Kameroen

Het Mefou National Park is technisch gezien een goede 40 minuten rijden van Yaoundé. In Afrikaanse termen is dat echter vlakbij. Interessant is dat het park uitgebaat wordt door Ape Action Africa. Dit is een organisatie die zich inzet voor primaten in Kameroen. Dit is dan ook de plek om tal van soorten in actie te zien en er heel wat over bij te leren.

  • Nôtre Dame Cathedral

De bekende Nôtre Dame vind je natuurlijk in Parijs terug. Yaoundé heeft echter ook een eigen versie staan in het stadscentrum. Het is een opvallend gebouw met scherpe vormen en een prachtige Afrikaanse mozaïek boven het altaar.
  • Goethe Instituut

Yaoundé werd gesticht door Duitsers en die erfenis zie je nog terug in het Goethe Instituut. Hier is er altijd wel iets te doen. Voor films, evenementen, optredens, muzikale spektakels en nog veel meer zit je goed bij het Goethe Instituut.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties, opmerkingen en aanvullingen kunnen hieronder geplaatst worden door te reageren. Nuttig artikel? Wij stellen delen op social media, je website of blog op prijs.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie