Jordanië

Wat is de hoofdstad van Jordanië? Dat is Amman.
Als hoofdstad van Jordanië is Amman een grote en zeer veelzijdige stad. Er wonen ongeveer twee miljoen inwoners en er zijn tal van historische bezienswaardigheden in de stad te vinden. Daarnaast zijn er echter ook veel moderne voorzieningen in Amman gevestigd. De hoofdstad van Jordanië is naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk oud aangezien er opgravingen zijn gedaan uit de prehistorische periode. Kom in dit artikel nog veel meer te weten over deze hoofdstad.

Ligging van de hoofdstad (Amman) van Jordanië

De hoofdstad van Jordanië ligt in het noordwesten van het land in een regio vlakbij de Dode Zee en de Westelijke Jordaanoever. Amman is op gedeeltelijk te midden van heuvels en gedeeltelijk óp die heuvels gebouwd. Hoewel het een historische stad is, wordt het ook gezien als een moderne wereldstad met tal van verschillende voorzieningen. Er zijn dan ook heel veel buitenlandse bedrijven gevestigd.

Amman op de kaart:

De verschillende highlights van de stad.

Juist omdat Amman een oude stad is, zijn er heel veel verschillende historische bezienswaardigheden te binden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het Romeinse theater van Amman, dat in de tweede eeuw na Christus werd gebouwd. Ook het nabijgelegen odium stamt overigens uit die tijd. Het theater is erg goed bewaard gebleven en wordt zelfs nog gebruik voor voorstellingen. Ook het Odeum van Amman is in onze huidige tijd nog steeds het toneel van (muziek)voorstellingen. Andere bijzondere bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken wanneer je in Amman bent zijn het Romeins forum, het folkloristisch museum en het archeologisch museum.

De tempel van Hercules of de Byzantijnse kerk
Hoofdstad Jordanië
De vlag van Jordanië

Maar daarmee heb je nog lang niet alles gezien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de overblijfselen van de tempel van Hercules of de Byzantijnse kerk die in Amman te vinden is. Verder is het paleis van de Omajjaden erg indrukwekkend en mag je ook de verschillende moskee ’s die in de stad te vinden zijn niet overslaan. Vooral de koning Abdoellah moskee en de Hoesseinimoskee zijn erg indrukwekkend. Overigens heeft Jordanië een lange en indrukwekkende historie. Wanneer je daar meer over wilt weten, kun je het beste het nationaal museum in Amman bezoeken. Dit museum vertelt alles over het ontstaan en de ontwikkelingen van het land. Er worden regelmatig bijzondere exposities georganiseerd op historisch en cultureel gebied.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=BViOtM-V9Dg)

Informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag!

Plaats een reactie