Japan

Wat is de hoofdstad van Japan? Dat is Tokyo (Tokyo).
Japan is een heel bijzonder land om eens te bezoeken. Je reist naar de andere kant van de wereld maar eenmaal daar zal het voelen alsof je op een heel andere planeet terecht bent gekomen. En niet op een slechte manier maar op een hele positieve manier. Lees hieronder verder over Tokio (de hoofdstad van Japan).

Tokio is de hoofdstad van Japan

Japan loopt met zo veel dingen voor op veel Westerse landen. De technologie, de restaurants, de hotels. Veel zaken zijn daar next level. Vooral in de hoofdstad van Japan zul je dit goed kunnen merken. Tokyo is een hele futuristische stad. Je zult je soms in een anime wereld wanen want kijk er vooral niet verbaast van op als je iemand naast je ziet lopen die lijkt op de plaatjes in je stripboeken vroeger.

Kleurrijke pruiken, fel gekleurde mix en match kleding, grote plateau zolen en nog veel meer. Dit zijn de mensen die zich kleden volgens de harajuku kledingstijl.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=cS-hFKC_RKI)

Harajuku kledingstijl.

Deze kledingstijl is in Tokyo zo ontzettend populair, dat ze er ook een speciale wijk naar vernoemd hebben. In de Harajuku wijk zul je ontzettend veel vriendelijke en kleurrijke types tegenkomen. Iedereen in die wijk lijkt naar een zomerfestival of feest te gaan, maar vergis je niet, dat is voor hun geen verkleedpartij maar echt hun levensstijl. Heel leuk om een keer door de Harajuku wijk te lopen dus zet het zeker op je lijstje.

Game hall
Hoofdstad Japan
De vlag van Japan

Wat je ook zeker moet doen als je in de hoofdstad Tokyo bent is naar een game hall gaan, of een ‘Arcade’. Hier kun je veel verschillende spelletjes doen en vooral de graaimachines die je misschien nog kent van de kermis, waar je knuffels kunt winnen, zijn heel populair. Naast spelletjes spelen is het ook tof om een avond af te sluiten in een karaoke bar met je vrienden. In Japan zijn deze ruimtes zo gecreëerd zodat jij samen met je reisgezelschap een kamer kunt afhuren. Deze kamers lijken op mini huiskamers die van alle gemakken voorzien zijn. Hier kun je heerlijk ongegeneerd je gang gaan en de longen uit je lijf zingen.

In Tokyo moet je ook op z’n minst één keer verse sushi eten. Sushi in Nederland is er niks bij en je zult nooit meer iets anders willen. Ook moet je natuurlijk een foto maken op het drukste kruispunt van de wereld: Shinjuku. Tokyo blijft een fantastische stad, eentje die iedereen op z’n minst één keer in zijn leven gezien moet hebben.

Tokyo op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven, informatie toevoegen of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs.

Plaats een reactie