Jamaica

Wat is de hoofdstad van Jamaica? Dat is Kingston.
Kingston, de hoofdstad van Jamaica, is een stad die zijn reputatie niet bepaald mee heeft. Het staat te boek als een gewelddadige stad en vaak wordt aangeraden om toch maar de rest van het eiland te bezoeken. Nochtans is Kingston ook een stad waar je je zo in thuis voelt, die heel wat te bieden heeft en een eigenzinnige sfeer met zich meebrengt. Een tripje naar Kingston? Lang niet verkeerd. Bekijk hieronder meer informatie over de hoofdstad van Jamaica.

Kingston is de hoofdstad van Jamaica.

  • De ligging

Kingston is adembenemend mooi gelegen. Ingesloten door de azuurblauwe zee aan de ene kant en de indrukwekkende Blue Mountains aan de andere kant. De stad zelf kan je opdelen in de downtown en de uptown. Als toerist is de downtown verreweg het meest interessant: hier staan de historische bezienswaardigheden en ook Jamaica’s grootste kunstmuseum.

De highlights van Kingston.

Kingston is een ideale plaats om even op adem te komen in een tropische omgeving en toch nog wat cultuur op te snuiven. Heb je geen idee waar naartoe? Dan zijn hier alvast een paar leuke ideetjes.

  • Bob Marley Museum
Hoofdstad Jamaica
De vlag van Jamaica

Wie Jamaica zegt die denkt natuurlijk meteen aan Bob Marley. Het grootste muzikale icoon van het eiland mag in zijn hoofdstad dan ook niet ontbreken. Het Bob Marley Museum in Trenchtown is waar hij opgroeide en werd overigens ook vernoemd in ‘No Woman, No Cry’. Hier vind je dan ook tal van persoonlijke items en waanzinnige verhalen over de man in kwestie.

  • Devon House

Devon House is een legendarisch koloniaal landhuis midden in het stadscentrum. Het werd gebouwd door George Stiebel die de eerste zwarte miljonair van Jamaica was. Vandaag de dag is het een toeristische trekpleister waar rondleidingen aangeboden worden.

  • Port Royal

Port Royal is een naam die in het verleden vereeuwigd werd als belangrijke handelshaven en waar ook een bordspel naar vernoemd werd. Deze voormalige piratenhaven was ooit de woonplaats van piraat Henry Morgen en biedt heel wat ruïnes en sterke verhalen.

  • National Gallery of Jamaica

De National Gallery of Jamaica geeft een mooi overzicht van de kunststromingen van Jamaica. Hier vind je alles terug van kunst van de Taino-indianen tot modern werk. Vast en zeker een aanrader!

Meer hoofdsteden met informatie:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op je social media, je blog of website.

Plaats een reactie