Italië

Wat is de hoofdstad van Italië? Dat is Rome.
Wanneer je aan Italië denkt denk je vaak automatisch aan heerlijk eten. Echte Italiaanse pizza’s, pasta’s en nog meer overheerlijke gerechten kun je nergens zo lekker eten als in Italië zelf. Een stad waar je het heerlijkste Italiaanse eten ooit zult eten is stiekem toch wel de Italiaanse hoofdstad, Rome. Kom hieronder meer te weten over deze hoofdstad.

Rome is de hoofdstad van Italië.

Rome is een bijzondere stad die aan de westkust van Italië ligt. Deze stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en is een grote favoriet onder de Nederlandse reizigers. Vooral stelletjes reizen graag af naar deze prachtige stad vol historie en architecturale schoonheden.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=OgNkp41IhCM)

Wanneer je in Rome bent zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die je moet zien. Of dit nu met je lief, je moeder, je zus of je beste vriendin is, zorg er voor dat je ze samen van jullie bucketlist afstreept.

Enkele highligts van Rome.

 1. Bezoek het Colosseum
  Je kunt niet naar Rome gaan zonder een bezoek aan het Colosseum. Het Colosseum en de stad Rome zijn zo nauw aan elkaar verbonden dat je niet aan het één kan denken zonder aan het ander te denken. Het Coloseum is het amfitheather dat in de tijd van het

  Hoofdstad Italië
  De vlag van Italië

  Romeinse Rijk gebouwd is. Vroeger werd hier door de stoere gladiatoren gevochten. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer het geval maar blijft het een indrukwekkend bouwwerk om te bezichtigen.

 2. Bezoek het Forum Romanum
  Het Forum Romanum ligt direct naast het colusseum waardoor je deze twee makkelijk kunt combineren. Het is een indrukwekkend marktplein waar vroeger tijdens het Romeinse Rijk veel handel werd gedreven.
 3. Bezoek het Vaticaanstad
  Gelovig of niet, een bezoek aan het Vaticaanstad is werkelijk waar voor iedere cultuur liefhebber. Het ligt net iets buiten Rome maar het is je bezoek meer dan waard. Eenmaal in Vaticaanstad moet je zeker het Vaticaan Museum bezoeken en de Sixtijnse kapel bezichtigen. Hier kun je werken en muurschilderingen van de beroemde Michelangelo bewonderen.
 4. Eet de lekkerste Gelato
  Met zo veel ijssalons in Rome moet je wel op z’n minst een paar keer een heerlijk ijsje eten. De Italianen staan bekend om hun ijsspecialiteiten. Je zult nieuwe smaken ontdekken en oude favoriete opnieuw beleven.
 5. Doe een wens bij de Trevifontein
  De Trevifontein is de mooiste fontein van Rome. Ook al mag je hier geen muntjes in gooien kan je ook zonder je muntje een wens doen. Deze fontein van 26 meter hoog en 22 meter breed is een genot om naar te kijken en is het perfecte rustpunt tussen al de drukke nauwe wandelstraatjes van Rome.

Rome op de kaart:


Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Delen mag.

Informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie