Israël

Interessante bezienswaardigheden in Jeruzalem, de hoofdstad van Israël.
Jeruzalem; een stad waar je maar moeilijk de vinger op kunt leggen. Groot qua afmeting, maar zeker de binnenstad is goed te ontdekken in een dag. Religies spelen een belangrijke rol, maar hoe je hier zelf ook in staat, de hoofdstad van Israël is een prachtige stad om te bezoeken. Lees hieronder meer over leuke tips, kan je de hoofdstad op de kaart terugvinden, de vlag van het land en nog veel meer.

Allereerst een filmpje, klik op de play button om het filmpje af te spelen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LYa9VPVAJI8)

Tips voor het bezoeken in Jeruzalem:

 • Of je het nu wel of niet verrassend vindt, we beginnen toch maar met de Klaagmuur. Dit icoon voor joodse mannen en vrouwen wordt ook wel de Westmuur genoemd. Men denkt dat dit de westelijke muur is van de Joodse tempel die op de Tempelberg zou hebben gestaan. Na de vernietiging door de Romeinen is dit het enige wat is overgebleven. Mannen en vrouwen hebben een eigen gedeelte,
  Hoofdstad Israël
  De vlag van Israël

  bidden hier en schrijven briefjes die ze in de muur stoppen.

 • Mea Sjearim, een Joodse wijk, is een hele bijzondere plek in Israël. Nergens ter wereld word je zo ondergedompeld in het leven van de chassidische joden als hier. Het is net alsof je eeuwen en eeuwen teruggaat in de tijd. Toeristen zijn hier overigens niet altijd even welkom.
 • Aan de rand van Jeruzalem, in het westelijke gedeelte van de stad, vind je de berg Mount Scopus. Hij is 826 meter hoog en geeft een geweldig mooi uitzicht over de stad.
 • Op de plaats waar Jezus begraven zou zijn bevindt zich de Heilige Grafkerk.
 • Wil je meer weten over de geschiedenis van het land Israël, dan is het Israel Museum een aanrader. Het is opgericht in 1965 en wordt beschouwd als een van de beste archeologische musea ter wereld.
 • De Olijfberg is een plek waar ontzettend veel olijfbomen te zien zijn. In de bijbel wordt deze plaats als heel belangrijk gezien.
 • In de Jerusalem Biblical Zoo kun je heerlijk ontspannen. Een fijne afwisseling als je al veel cultuur hebt gezien. Er zijn een groot aantal verschillende dieren te bewonderen.

Jeruzalem, de hoofdstad van Israël op de kaart:

Jeruzalem ligt tussen de Middellandse Zee en het Noordelijke gedeelte van de Dode Zee.

Informatie over andere hoofdsteden (uitgelicht):

Vond je dit artikel nuttig, informatief en/of leuk? Deel dit dan op je blog, website of social media. Op deze manier kunnen we de pagina nog beter gaan maken. Heb je een vraag, correctie of wil je een opmerking plaatsen, dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie