Indonesië

Wat is de hoofdstad van Indonesië? 
Indonesië, het land met meer dan 1000 eilanden. Eén van de grootste eilanden van dit adembenemende land is Java. Op dit eiland kun je ook de hoofdstad en de thuisbasis van President Jokowi vinden: Jakarta. Jakarta is een hele internationale en dynamische stad. Een stad waar het verschil tussen arm en rijk enorm zichtbaar is onder de lokale bevolking. Er is haast geen middenklasse. Je woont of in een prachtige miljoenen villa of op straat onder bruggen. Lees hieronder meer over deze stad.

Jakarta op de kaart (Google Maps)

Hoofdstad Indonesië
Jakarta

Het is ook een stad die enorm veel expats aantrekt. Heel veel Westerse mensen, waaronder veel Europeanen wonen en werken in deze drukke stad. Een stad met honderden skyscrapers waardoor het uitzicht vooral ’s nachts prachtig is. De stad wordt verlicht door de vele lichtjes van alle gebouwen, hotels en werkpanden. En laten we vooral de shopping malls niet vergeten. Als je van winkelen houdt dan is Jakarta echt de stad voor jou. Met tientallen malls, de één nog groter en luxer dan de ander, kun je gerust uren lang in deze malls doorbrengen. En dat is misschien maar goed ook, want verder is er niet veel te doen.

Drukke stad

Natuurlijk zijn er activiteiten die je kunt ondernemen maar gezien de drukte van de stad is het soms moeilijk om ergens te komen. Zelfs kleine afstanden die je normaal op 10 minuten zal lopen duren met de auto ruim een uur. Stoepen kennen ze in Jakarta niet echt en het openbaar vervoer is er momenteel ook nog niet al te best. Hier wordt wel hard aan gewerkt maar het loopt, vooral in vergelijking met Aziatische steden zoals Tokyo, Kuala Lumpur en Singapore, nog heel erg achter.

Welke malls te bezoeken in de hoofdstad van Indonesië?

Hoofdstad Indonesië
De vlag van Indonesië

Toffe malls om te bezoeken zijn: Taman Anggrek, Plaza Indonosia, Grand Indonesia en de Pondok Indah Mall. Al deze malls hebben in de ‘basement’, de kelder een foodcourt en soms ook op de bovenste verdieping. Als je van lekker lokaal eten houdt zijn deze foodcourts een grote aanrader.

Wil je toch graag een buiten activiteit doen bezoek dan een keer Taman Mini. Dit is de Indonesische versie van Madurodam en heel indrukwekkend om te zien. Hou er wel rekening mee dat Java een islamitisch eiland is dus let wel op je kleding zodat je niet continu aangestaard wordt. Bali is een tropisch exotisch eiland, Java is net wat anders. En vooral Jakarta is een echte stad. Zorg er voor dat je je hier ook naar kleed zodat jij je zelf tussen de lokale bevolking ook prettig zult voelen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=uwkLdqUOrxE)

Zelf informatie toevoegen? Bijvoorbeeld een reiservaring met Jakarta? Vul dan hieronder het formulier in of stuur ons een e-mail naar jakarta@hoofdstad.net.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie