India

New Delhi (Hoofdstad India).
New Delhi is de hoofdstad van India en is een populaire stop voor backpackers. Dit is ook niet gek, want New Delhi is een veelzijdige hotspot waar van alles te zien, te doen en te beleven is. Deze bijzondere metropool slaat een brug tussen eeuwenoude historie en de faciliteiten die bij een moderne wereldstad horen! Lees hieronder verder over New Delhi.

Hoofdstad van India – New Delhi

De Indiase hoofdstad New Delhi ligt in het noorden van het land en maakt onderdeel uit van het Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van Delhi. New Delhi bestaat eigenlijk pas sinds 1912, toen de Britten een nieuwe hoofdstad van Brits-Indië stichtten. Voor 1912 was Calcutta de hoofdstad van India. Ondanks dat New Delhi de hoofdstad van India is, is New Delhi niet de grootste maar de een na grootste stad van India (dat is Mumbai namelijk).

Wat kun je allemaal in New Delhi doen?

Hoofdstad India
De vlag van India

New Delhi als (hoofd)stad is misschien nog niet zo oud, maar de architectuur en de geschiedenis van deze plek is dat wel. Als je door New Delhi loopt, dan zijn er talloze eeuwenoude tempels, paleizen en monumenten te zien. Neem bijvoorbeeld het Rode Fort van Delhi: dit ommuurde paleis met een oppervlakte van meer dan twee kilometer is gemaakt van rood zandsteen en is tijdens het islamitische Mogolrijk in de zeventiende eeuw gebouwd. India kent meerdere religies, dus je kunt bijvoorbeeld moskeeën naast hindoeïstische en boeddhistische tempels en christelijke kerken vinden.

De Lotus Temple is een mooi voorbeeld van hoe verschillende religies naast elkaar kunnen bestaan in New Delhi. Deze tempel wordt ook wel Bahá’í Huis van Aanbidding genoemd en is – zoals de naam al doet vermoeden – gebouwd in de vorm van een lotusbloem. De architect koos voor een lotusbloem omdat de lotus een belangrijk symbool is voor het hindoeïsme, boeddhisme, islam en bahai. Aanhangers van alle religies zijn welkom in de Lotus Temple om te bidden of mediteren.

Janpath & Tibetan Market

Verder is het ook leuk om langs de Rashtrapati Bhavan te gaan, want dit paleis is de officiële residentie van de president van India. En natuurlijk kun je New Delhi niet aan je voorbij laten gaan zonder dat je een markt bezocht hebt! Ga bijvoorbeeld naar de Janpath & Tibetan Market voor de mooiste souveniertjes zoals sieraden en handgemaakte sjaals uit India en Tibet. Ook fijn om te weten: New Delhi heeft een uitgebreid en modern metronetwerk die ook bij alle grote toeristische hoogtepunten stopt, dus dat is erg handig als je geen zin hebt om te lopen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=GgHQNOftdEE)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Plaats een reactie