IJsland

Wat is de hoofdstad van IJsland? Dat is Reykjavik.
IJsland is een eiland dat bestaat uit vuur en ijs en doorheen de jaren is uitgegroeid tot een van ’s werelds meest populaire bestemmingen. Het land heeft talloze actieve vulkanen, geisers, watervallen, warmwaterbronnen en gletsjers, ijsvelden door zijn unieke ligging. De hoofdstad Reykjavik is meteen ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van IJsland.

Ligging van van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik.

De hoofdstad Reykjavik is de grootste stad in IJsland en de eerste kennismaking met het land. Het is gelegen in het zuidwesten van het land. In Reykjavik en de nabij omgeving leeft twee derden van de totale bevolking. De noordelijke ligging van IJsland zorgt ervoor dat Reykjavik de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld is.

Bezienswaardigheden Reykjavik

Hoewel de meeste reizigers die aankomen in Reykjavik meteen ook IJsland willen ontdekken via de Golden Circle Route is de hoofdstad een niet te missen stop. Al is het maar om de Vikingcultuur op te snuiven.

Hallgrímskirkja

Hoofdstad IJsland
De vlag van IJsland

Deze kerk is ongetwijfeld de trekpleister in Reykjavik en is binnenin even indrukwekkend als buiten. Het werd gebouwd als een eerbetoon aan de IJslandse dichter Hallgrimur Petursson. De bouw van de Hallgrimskirkja-kerk duurde meer dan 40 jaar en is een symbool geworden van Reykjavik.

Thermische baden

Een van de top activiteiten die je in Reykjavik op je lijst moet zetten, is ontspannen in de openbare thermale baden. De 17 zwembaden rond de stad zijn gevuld met het natuurlijke geothermisch water van IJsland. De thermale baden zijn ontmoetingsplekken in Reykjavik die zorgen voor een natuurlijke therapie voor geest en ziel en vormen een belangrijk onderdeel van de IJslandse cultuur.

Oude haven

De oude haven van Reykjavik geeft je een echt gevoel van IJslandse cultuur. Dit deel van de stad heeft enkele van de beste uitzichten over de baai en de berg Esja. Het is ook het vertrekpunt voor walvisexcursies en papegaaiduikers excursies. Veel van de levendige gekleurde gebouwen in de wijk Old Harbour zijn gerenoveerde vissersloodsen die zijn omgevormd tot winkels, cafés en restaurants.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Delen mag. Zo kunnen wij deze pagina beter, uitgebreider en informatiever gaan maken. Delen op social media, je blog of een link naar onze website op je eigen website wordt op prijs gesteld.

Plaats een reactie