Ierland

Wat is de hoofdstad van Ierland? Dat is Dublin.
De hoofdstad van Ierland is Dublin. Dublin ligt in het oosten van Ierland, schuin tegenover Liverpool. Natuurlijk zit hier wel de oceaan nog tussen. Dublin is een kustplaats. Een stedelijke stad maar de kust is ook snel te bereiken. Voor een steden trip is Ierland ontzettend leuk en de hoofdstad Dublin stiekem nog leuker. Je kunt er al voor heel goedkoop heen vliegen met verschillende low budget airlines zoals Ryan Air. De vluchttijd bedraagt vanaf Amsterdam Schiphol Airport slechts een kleine anderhalf uur. Kom hieronder meer te weten over deze hoofdstad.
Informatie over de hoofdstad van Ierland, Dublin.

Wat kun je van Dublin verwachten?
Biertjes, heel veel biertjes! Daar staat Dublin wel echt bekend om. Daarnaast ook lekker eten en vriendelijke lokale bewoners. Dublin is ook een hele muzikale en artistieke stad. Je kunt in het centrum op elke hoek wel een straatmuzikant vinden en ze zijn over het algemeen ook erg getalenteerd. Ook kan je in Dublin genieten van de kleurrijke streetart. Deze portretten en kunstwerken op straat geven het echte Ierse straatleven weer.

Dublin op de kaart:

Toffe activiteiten en bezienswaardigheden:

 1. Verschillende soorten bier proeven in de Guiness Storehouse.
  Het Guinness Storehouse is gelegen de St. James Gate Brewery. Sinds 1759 wordt hier het Guiness bier gebrouwen. Je kunt je in de

  Hoofdstad Ierland
  De vlag van Ierland

  Guiness Storehouse zeker een aantal uurtjes flink vermaken door te leren over de geschiedenis van het bier en het proeven van veel verschillende biertjes.

 2. Ervaar het echte publeven in de Templebar
  De templebar is waarschijnlijk de bekendste pub in Dublin. De pub staat in een gezellige buurt met veel verschillende typische Ierse pubs. Het is leuk om te ‘pubhoppen’ maar je avond beginnen en eindigen in de Templebar is toch wel een must.
  Ga je overdag naar de templebar bezoek dan zeker ook de vele vintage winkeltjes in de omgeving van de Templebar. Wie weet scoor jij nog een leuke blouse of een hippe nieuwe tas!
 3. Huur een fiets en ontdek de stad.
  Als Nederlanders zijn wij het toch maar gewend. Door weer en wind fietsen wij heel het land door. En waarom zou je dat in andere steden niet doen? Ook in Dublin kan je leuke fietstochten maken en de stad op een sportieve manier verkennen. Via Dublin Bikes kan je gebruik maken van veel leenfietsen.
Filmpjes over Dublin:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LcKnx7I97yk)

Andere hoofdsteden:

Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Op deze manier kunnen wij het artikel verder gaan uitbreiden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie