Ibiza

Wat is de hoofdstad van Ibiza? Dat is Ibiza Stad.
Ibiza is misschien wel het leukste Europese eiland. Het is een groot favoriet bij de ‘rich and famous’. De hoofdstad van Ibiza is Ibiza Stad. In het Catalaans noemt men de hoofdstad ook wel ‘Eivissa’. Hieronder kom je meer te weten over deze hoofdstad, zo vind je deze stad op de kaart, de vlag van Ibiza en worden er enkele bezienswaardigheden besproken.

De hoofdstad van Ibiza is Ibiza stad.

Ibiza heeft een oppervlakte van ongeveer 580 km² en is het op dertien na grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft veel beboste hoge bergen. De grootste en hoogste berg en tevens de populairste is de berg Sa Talaiassa. Deze heeft een hoogte van ongeveer 475 meter.

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kun je Ibiza al binnen een kleine 2,5 uur bereiken.
Eenmaal in Ibiza aangekomen kun je ontzettend veel doen. Ibiza staat bekend als echt party eiland maar los daarvan is er ook genoeg te zien en te beleven. Juist door het party imago van het eiland vergeet men wel eens hoe mooi het eiland eigenlijk is. Ibiza is perfect voor jouw welverdiende zon, zee en strand vakantie.

Een aantal van de baaien en stranden die een bezoek waard zijn:

  1. Playa d’en Bossa: Zonnen, watersporten, beachclubs
  2. Cala d’Hort: Prachtig uitzicht op rotseiland Es Vedra
  3. Sa Caleta: De allermooiste kleurrijke zonsondergangen die je ooit zult zien

Hieronder vind je een mooi filmpje (direct afspelen kan door op de play-button te klikken)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=1uaRi8NO05s)

Ibiza Stad zelf is heel bijzonder om door heen te wandelen en de perfecte locatie om wat lokale cultuur op te snuiven. Wist je trouwens dat de stad zo bijzonder is, dat het zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat?

Hoofdstad Ibiza
De vlag van Ibiza

Als je in Ibiza stad bent is het mooiste gedeelte toch wel het oud historische centrum Dalt Vila. Binnen een kleine 45 minuten wandelen kun je de top bereiken en het uitzicht wat je dan zal hebben zal adembenemend zijn. Wat ook tof is, is dat je hier ook over de stadsmuren kunt wandelen. Wanneer je in Dalt Vila bent is een bezoek aan de Catedral de Santa María de las Nieves ook de moeite waard. Dit is een kerk die je gratis kunt bezoeken. Van binnen oogt de kerk heel sereen maar van binnen is deze vrij kleurrijk, heel mooi om dat contrast te zien!

Hippie market

Naast het oud historische centrum kan je natuurlijk ook niet naar Ibiza gaan zonder een echte ‘hippie market’ te bezoeken. Je kunt hier alles vinden dat je op een eiland nodig zal hebben en het is ook de ultieme plek om de leukste souvenirtjes uit te zoeken die je kunt mee nemen naar Nederland. Van leren sandalen tot stoere laarzen, sieraden in de mooiste en vrolijkste kleurtjes en lokale kruiden. Eén van de bekendste hippie marktjes is Las Dalias. Hier staan gemiddeld 200-250 kramen waar je van alles kunt kopen. Ook kan je hier heerlijk eten. De prijs van het eten ligt bij dit marktje ook een stuk lager dan in andere delen van de stad.

Ibiza stad op de kaart:

Twee filmpjes van TUI voor vakanties:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=RvtysfisKcw)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Y_l39hC-pPQ)

Informatie over andere hoofsteden:

Plaats een reactie