Hongarije

Wat is de hoofdstad van Hongarije?
De hoofdstad van Hongarije ligt in het noorden van het land. Het is een populaire bestemming voor stedentrips. Dit komt door de vrij lage prijzen en de prachtige oude gebouwen in de stad. De Donau verdeelt de stad in twee delen: Boeda en Pest. Er zijn veel mooie bruggen die de weerszijden van de Donau met elkaar verbinden. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest. In dit artikel lees je informatie over deze stad, kan je de vlag vinden, de kaart en een filmpje.
Bezienswaardigheden in Boedapest.

  • Matthiaskerk

Eén van de mooiste gebouwen van Boedapest is de Matthiaskerk. De gekleurde dakpannen van de kerk vormen een prachtig mozaïek. Ook binnenin de kerk zijn er veel kleuren aanwezig. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Doe dit liever niet op zondag, dan wordt er een mis gehouden en stellen ze toeristen niet op prijs.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=dZYpHr1wDmY)

  • Thermische baden
Hoofdstad Hongarije
De vlag van Hongarije

Boedapest staat bekend om zijn vele baden. Ook de lokale bevolking komt regelmatig naar de baden. Deze bevinden zich vaak in prachtige gebouwen, daarom kun je ondertussen genieten van de architectuur. De baden hebben verschillende temperaturen en meestal zijn er ook sauna’s en stoomcabines aanwezig. Daarnaast kun je vaak allerlei soorten massages en behandelingen boeken. Wel kan het in de zomervakantie erg druk zijn.

  • Heldenplein en stadspark

Op dit plein staat een standbeeld van aartsengel Gabriël op een 45 meter hoge zuil. Daaromheen staan er beelden van Hongaarse helden en koningen en een beeld met ruiters. Vlakbij het plein vind je het stadspark. Hier kun je veel doen. Bezoek bijvoorbeeld het vervoermuseum, het pretpark of de thermische baden. Het is ook een fijn park voor een wandeling of om op een terras te gaan zitten.
  • Vissersbastion

Dit oude fort heeft zeven schitterende torentjes. Deze torens vertegenwoordigen zeven oude Hongaarse stammen. Vanaf het bastion heb je een mooi uitzicht over de Donau. Aan de overkant zie je het grote parlementsgebouw. Nog een fijne bijkomstigheid: je kunt het vissersbastion bijna helemaal gratis bezoeken. Voor minder dan één euro kun je ook de bovenste toren bezoeken.

Boedapest op de kaart:

Meer informatie over hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie