Hong Kong

Central (Hoofdstad Hong Kong). Informatie over de hoofdstad.
Torenhoge wolkenkrabbers en boeddhistische tempels: in Hong Kong staan deze gewoon naast elkaar! Iedereen die weleens voet gezet heeft in Hong Kong zal zeggen dat het een samensmelting is van verschillende culturen: east meets west. Dit wil zeggen dat er enerzijds veel Aziatische invloeden zijn, maar dat deze bijzondere wereldstad anderzijds ook heel erg westers aanvoelt. Kom in dit artikel nog meer te weten over deze hoofdstad.
Hoofdstad Hong Kong.

Hong Kong heet voluit Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong van de Volksrepubliek China en is tot 1997 een Britse kolonie geweest. Sindsdien is Hong Kong “teruggegeven” aan China en behoort het dus officieel weer tot China, maar heeft wel nog een eigen bestuur, regels en wetten. Hong Kong heeft eigenlijk geen officiële hoofdstad, maar de onofficiële hoofdstad is Victoria City (oftewel Central). Central is eigenlijk een wijk op het eiland Hong Kong Island en is tevens het centrale zakendistrict van Hong Kong. Je kunt hier dus heel veel hoge wolkenkrabbers, grote winkelcentra en luxe hotels vinden.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=cldciY_ukDM)

Wat is er allemaal te doen?

Hoofdstad Hong Kong
De vlag Hong Kong

De skyline van Hong Kong is fenomenaal te noemen, want het is de stad met de meeste wolkenkrabbers ter wereld! Ook als je door Central loopt, kun je dus eindeloos omhoog kijken en je verwonderen aan de bijzondere architectuur. Een van de bekendste en meest iconische gebouwen is de Bank of China Tower: dit gebouw bestaat uit reflecterend glas en heeft een bijzondere vorm. Maar als je echt van de skyline wilt genieten, dan moet je naar het observatiedeck van het International Commerce Centre gaan: op de honderdste verdieping kun je je ogen uit kijken op andere wolkenkrabbers, de haven (Victoria Harbour) en de gebergte op de achtergrond.
Parken en restaurants

Heb je even genoeg van het drukke stadsleven? Wandel dan eventjes naar een van de parken die Central rijk is, zoals het Hong Kong Zoological and Botanical Gardens. Tenslotte kun je Central echt niet verlaten zonder bij een goed restaurant gegeten te hebben! Lung King Heen was bijvoorbeeld het eerste Chinese restaurant ter wereld die drie Michelin sterren kreeg en is daarom voor de culinaire liefhebbers echt een bezoekje waard. Eet hier de lekkerste dim sum (soort Chinese tapas), soepjes en gestoomde zeedieren terwijl je uitkijkt over Victoria Harbour.

Central op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Nuttig artikel? Deel dit dan op social media, je blog of website. Dat stellen wij erg op prijs. Pagina verder uitbreiden met informatie? Stuur ons dan een e-mail naar [email protected].

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie