Honduras

Wat is de hoofdstad van Honduras? Dat is Tegucigalpa.
Tegucigalpa is de hoofdstad van Honduras en mag zich met anderhalf miljoen inwoners ook de grootste stad van dit centraal Amerikaanse land noemen. Met zijn tropisch klimaat en groene omgeving is het alleszins een lust voor het oog. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 1578 en het werd de hoofdstad van Honduras in 1880. Maar wat kan je er als toerist eigenlijk gaan doen? Lees hieronder verder over deze hoofdstad.

De hoofdstad van Honduras (Tegucigalpa) op de kaart:

Tegucigalpa ligt centraal in het zuiden van Honduras en is omgeven door naaldbossen. Gelet op het feit dat de stad zijn oorsprong vond als een mijnstadje hoeft het ook niet te verbazen dat de omgeving heuvelachtig te noemen valt.

Highlights van deze hoofdstad.

Tegucigalpa is lange tijd een no go zone geweest voor toeristen. Dat had vooral veel te maken met de vele jeugdbendes die in de jaren ’80 in de stad werden opgericht. Vandaag de dag is er echter weinig gevaar en kan je zorgeloos genieten van de talrijke bezienswaardigheden.

De lokale marktjes

Tegucigalpa is een prachtige stad, maar heeft ook heel wat couleur local te bieden. Een typisch voorbeeld daarvan zijn de marktjes in het oude stadscentrum. Van verse vis tot souvenirs, vruchten en kleding: hier vind je het allemaal terug.

  • Museo para la Identidad Nacional
Hoofdstad Honduras
De vlag van Honduras

Het nationaal museum van Honduras geeft een interessante kijk op de geschiedenis van het land. Naast archeologisch materiaal geeft het museum aan de hand van wisselende exposities ook een platform aan minder bekende kunstenaars. Zeker de moeite waard!

  • Parque la Leona

Dit stadspark werd in de 19de eeuw aangelegd en is sindsdien de plek bij uitstek voor de locals om even tot rust te komen. Bovendien is het ook als toerist een bijzondere ervaring. Het stadsbestuur heeft hier immers de bekende Maya-ruïnes van Copán en Chichén Itzá laten nabouwen.

  • Basilica de Suyapa

De Basilica de Suyapa vind je terug in het Parque Central en is een enorm gebouw. De eerste steen werd in 1954 gelegd en de constructie is nog altijd niet af. Weinig verbazingwekkend als je weet dat het bedoeling is dat deze basiliek de grootste in Centraal-Amerika moet worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan op social media, je blog of website. Dat stellen wij erg op prijs.

Plaats een reactie