Hawaii

Wat is de hoofdstad van Hawaii? Dat is Honolulu.
Wist je dat het enige koninklijke paleis van Amerika in Honolulu te vinden is? Dit is echter niet de hoofdreden waarom je de hoofdstad van Hawaï zeker eens moet bezoeken. Er is veel cultuur, een prachtige flora en fauna en de kliffen zijn bijzonder hoog. Hieronder kom je enkele leuke tips tegen wat er zoal te zien is in deze hoofdstad, vind je Honolulu op de kaart en de vlag van Hawaii.

De hoofdstad van Hawaii (Honolulu) op de kaart.

Wat te doen in Honolulu?

 • Hoofdstad Hawaii
  De vlag van Hawaii

  De Aloha Tower is decennialang de hoogste toren van Hawaï geweest. De klokkentoren stamt uit 1926 en is met zijn 10 verdiepingen nog steeds geen kleintje te noemen. Niet voor niets was hij vroeger dan ook een duidelijk herkenningspunt voor de zeevaarders. Met de lift kun je omhoog en uiteraard heb je dan als beloning een prachtig uitzicht over de omgeving. Beneden vind je diverse winkels en restaurants.

 • Het Liolani Palace was de officiële woonplaats van de monarchie van Hawaï. Dit is het enige koninklijke paleis van de hele Verenigde Staten. Helaas is er veel verloren gegaan, maar er is zeker geprobeerd zoveel mogelijk in oude staat te herstellen. Tijdens een bezoekaan dit paleis krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Hawaï.

Meer tips

 • Ala Moana Beach Park is een heerlijk goudgeel zandstrand. Het is bijzonder populair en ruim 1,5 km lang. Je kunt hier ook diverse watersporten beoefenen.
 • Wil je graag wandelen en de prachtige natuur van de hoofdstad van Hawaï ontdekken, dan kan dat bijvoorbeeld heel goed in het vulkaanlandschap van Diamond Head.
 • Honolulu heeft prachtige watervallen. Als je niet beter wist, zou je bijna denken dat je in een tropisch paradijs bent beland. De Manoa Falls is ongetwijfeld een van de mooiste.
 • Hou je van kunst, bezoek dan het Honolulu Museum of Art. Er is hier een uitgebreide collectie van Aziatische en Pan-Pacifistische kunst. Naast werken van Hawaïaanse kunstenaars is er ook kunst te vinden van onder meer Picasso, Monet en Van Gogh.
 • Ontdek de meest wonderlijke zeebewoners in het Waikiki Aquarium.

Honolulu ligt aan de oceaan. Aan de zuidoostkust van O’ahu Island.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vond je dit artikel nuttig en informatief? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen wij het artikel beter gaan maken.

Plaats een reactie