Groningen

Wat is de hoofdstad van Groningen?
Wat ga je kiezen als je een of meerdere dagen in de stad Groningen bent? Deze hoofdstad van de provincie Groningen heeft voor elk wat wils. Hou je van attracties, dan kan dat, maar ga je voor cultuur, dan is er ook van alles te beleven in deze stad. Wellicht is een mix een goede optie. Hieronder lees je meer over deze stad, tips voor het bezoeken, de stad op de kaart en nog veel meer. Heb je zelf een leuke tip wat echt de moeite waard is om te bezoeken in Groningen, deel dit dan met anderen door hieronder te reageren.
Groningen is de hoofdstad van Groningen.

Hoofdstad Groningen
De vlag van Groningen

Leuke tips voor de stad:

  • De skyline van Groningen wordt al meer dan 500 jaar bepaald door de Martinitoren. Je kunt deze 97 meter hoge toren beklimmen en hebt dan een geweldig uitzicht over de stad. Ook de kerk, met haar rijke verleden, is een bezoek meer dan waard. Opvallend zijn de bouwstijlen uit diverse periodes. Het barokorgel is beroemd over de hele wereld.
  • De monkey town is een waar paradijs voor kinderen.
  • Heb je interesse in het brouwen van bier en de geschiedenis hiervan, bezoek dan zeker Brouwerij Martinus.
  • Een veelzijdige collectie op het gebied van kunst en oudheden vind je in het Groninger Museum. Opvallend is dat iedere ruimte waar je je bevindt tegelijkertijd een verwijzing is naar de collectie die daar te zien is.
Meer tips

  • Uiteraard heeft de studentenstad Groningen een wetenschapsmuseum. Dit Universiteitsmuseum heeft een brede collectie op het gebied van wetenschap, cultuur en natuur.
  • Bij het Martinikerkhof vind je een prachtige tuin die is ingericht in renaissance stijl. Het is heerlijk wandelen tussen de rozen en kruiden. Ook kun je een hapje en drankje bestellen bij de aanwezige theetuin.
  • Fan van Suske en Wiske? Bezoek dan het Stripmuseum in de hoofdstad van Groningen. Hier zie je alle belangrijke stripfiguren van Nederland. Leuk is dat je ze ontmoet in hun eigen woonkamer. Voor kinderen is het een aanrader om een van de workshops te volgen.
  • Ben je graag in de buitenlucht en geniet je van de natuur, rijd dan eens naar de Noordpolderzijl dijk. Wandel je in noordelijke richting, dan kom je op het noordelijke punt van het vasteland van Groningen.

Groningen ligt in het Noorden van Nederland. In het zuidwesten van de provincie Groningen.

Groningen op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder doorgevoerd worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie