Groenland

Nuuk, hoofdstad van Groenland.
Wanneer je aan het eiland Groenland denkt, denk je aan grote ijsvlakten met ijsschotsen en hoge bergen, aan Eskimo’s of Inuit zoals ze zichzelf noemen en iglo’s gemaakt van dikke blokken verse sneeuw. De ijslaag die wel 80% van het eiland bedekt laat weinig plaats voor bebouwing maar wil je graag poolberen gaan spotte zeehonden en walrussen dan is Groenland de uitgelezen plek voor jouw vakantie. Het koude paradijs voor vissers, bergklimmers of fans van een ritje met de sneeuwscooter of hondenslee biedt tal van mogelijkheden als het om avontuurlijk ontspannen gaat. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Groenland, Nuuk.

Nuuk is de hoofdstad van Groenland

Hoofdstad Groenland
De vlag van Groenland

Vanaf 27 november tot 15 januari kun je getuige zijn van de magische poolnachten, een natuurverschijnsel wat je alleen aan de polen kunt waarnemen. Bijna twee maanden verdwijnt de zon achter de horizon en pas eind mei komt ze weer tevoorschijn om dan tot ongeveer 22 juli elke dag 24/24 het land te verlichten. Het poolklimaat van Groenland zorgt er voor dat tijdens de zomer de temperaturen schommelen tussen -10 en + 10°. In de winter kan het bar koud zijn en vriezen tot – 50°.

Wanneer op skivakantie?

Wanneer je een reis naar Groenland plant ligt het er aan wat de bedoeling is van jouw reis. Wil je gaan als het langer licht is en ietsjes warmer, dan zijn mei, juni en juli de meest geschikte maanden. Voor een skivakantie ga je best in maart of april, dan is sneeuwpret sowieso gegarandeerd.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=2jS0Fd3WQVg)

Restaurants en cultuur.

In Nuuk, de hoofdstad van Groenland kun je tal van winkeltjes vinden en gezellige restaurantjes en ook al ben je midden in de stad, het uitzicht op de omringende bergen is overal even prachtig. Wil je graag cultuur opsnuiven dan moet je zeker eens binnenlopen in het Nuuk Art Museum met zijn imposante verzameling aan kunst van eigen bodem. Veel van de tentoongestelde kunstwerken gaan terug tot voor onze jaartelling, toen Vikingen nog uitvoeren in hun machtige houten snekken. Ben je meer voor een actieve wintervakantie, pak dan zeker je bergschoenen in want bijna overal in Groenland kun je het bergbeklimmen beoefenen, zelfs in de hoofdstad.

Nuuk op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Zo kunnen wij het artikel informatiever gaan maken.

Plaats een reactie