Griekenland

Wat is de hoofdstad van Griekenland? Dat is Athene.
Athene is de boeiende hoofdstad van Griekenland. Een bruisende stad met historische gebouwen en monumenten en pittoreske wijkjes, maar je kunt er even goed genieten van de rust. Deze dingen moet je echt weten over de City of Violet Crowns, lees hieronder verder over de hoofdstad van Griekenland, Athene.
Athene is de hoofdstad van Griekenland.

De ligging
De Griekse hoofdstad ligt centraal in de regio Attica, in het zuiden van het land. Athene loopt door tot vlakbij het Kanaal van Korinthe. De City of Violet Crowns wordt langs drie kanten begrenst door gebergtes en door de Golf van Egina. Dat betekent dus dat Athene aan de zee ligt en dat je je citytrip gemakkelijk kan koppelen aan een dagje op het strand.

De highlights van Athene

In Athene kan je als geen ander kennismaken met de authenticiteit van het land. Denk maar aan memorabele monumenten en knusse wijkjes waar je gezellig kan vertoeven.

 • De Akropolis
  Het bekendste punt van de stad mag niet ontbreken in deze lijst. Je kan de berg vanuit de hele stad zien en je vindt er enkele van de meest indrukwekkende bouwwerken van Athene, zoals het Pantheon en de Tempel van Rome en Augustus.
 • Monastiraki
  In deze leuke wijk leer je pas de echte Grieken kennen. Deze buurt barst van vriendelijke handelaars waar je het lekkerste fruit en verse

  Hoofdstad Griekenland
  De vlag van Griekenland

  groenten kunt kopen. Bovendien komen de locals hier ook graag winkelen. Hier moet je zeker ook het Monastiraki-plein gezien hebben.

 • Het Olympisch Stadion
  In de geboortestad van de Spelen, moet je zeker ook het Olympisch Stadion gezien én bezocht hebben. Het gebouw werd in 329 voor Christus gebouwd, maar werd in 1896 gerenoveerd. Tijdens de facelift werden de invloeden van de Oude Grieken wel behouden.
 • Anafiotika
  Als je even weg wilt van drukte van de stad, kan je het rustige wijkje Anafiotika aan de voet van de Akropolis bezoeken. Wat deze wijk nu net zo charmant maakt? De combinatie van smalle straatjes, kleurrijke bloemen en de welbekende witte huisjes. Bovendien is er amper plek voor auto’s, bussen en moto’s waardoor je er rustig kunt rondwandelen.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=fL3Cy7VJEHU)

Door haar ligging is Athene de ideale stad om een rust- en cultuurvakantie naar hartenlust te combineren. Een dagje de mooiste bezienswaardigheden bewonderen, afgewisseld met een dagje luieren aan de Golf van Egina. Wordt dit jouw volgende vakantie?

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie