Gran Canaria

Hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas.
Las Palmas is een kosmopolitische en bruisende stad die de Spaanse sfeer, cultuur en geschiedenis uitstraalt. Het is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria, behorend tot een magische eilandengroep; de Canarische Eilanden. Las Palmas kijkt aan de noordoostkant van het eiland uit over de Atlantische Oceaan en kroont de bergachtige 1.560 km² van dit Spaanse grondgebied. Lees hieronder verder over deze stad.

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria

Hoofdstad Gran Canaria
De vlag van Gran Canaria

De levendige geschiedenis van Las Palmas begon zodra de stad werd opgericht in 1478. De stad heeft een indrukwekkend cultureel en historisch erfgoed. Oorspronkelijke nederzettingen hadden de intentie om land te veroveren zodat Spaanse schepen op expeditie of handelsreis hier veilig konden aanleggen. Spreek je met een inwoner van Gran Canaria, dan zal deze je met hart en ziel vertellen over de autochtone bevolking van dit eiland; de Guanchen.

  • Inmiddels beschikt Las Palmas over één van de belangrijkste havens van Europa, Puerto de la Luz. De stad heeft een rijke infrastructuur met vele hotels en appartementen, een universiteit, een theater, een concertgebouw, interessante musea, een prachtige kathedraal en een modern stadion.
  • Je mag een bezoek aan Vegueta niet missen. Dit is het oudste stadsdeel van Las Palmas en werd in 1990 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Bij een bezoek aan het charmante Vegueta waan je jezelf in de koloniale sfeer van vervlogen tijden. Bezoekers dwalen tussen kunstgalerieën en musea, stoppen voor een kopje koffie of een glas wijn met tapas op één van de vele terrasjes.

Las Palmas

Las Palmas biedt, behalve een compleet programma voor liefhebbers van cultuur en historie, ook het genot van twee prachtige, populaire stranden. Het zijn de stranden Playa de las Alcaravaneras, grenzend aan de haven, en Playa de las Canteras, het belangrijkste zonneparadijs van Las Palmas.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=C1zVgCOPxvI)

Wil je Las Palmas op zijn meest kleurrijke en feestelijke manier beleven? Reis dan net voor Pasen naar Las Palmas. Dit is de tijd waarop het carnavalsseizoen begint. Het carnaval begint in Las Palmas en duurt twee weken. De festiviteiten trekken dan langs een paar belangrijke steden van het eiland op weg naar Puerto Rico, in het Zuiden van Gran Canaria. Het is een grandioos spektakel met Zuid Amerikaanse spirit dat je niet mag missen.

Las Palmas op de kaart:

Andere hoofdsteden met informatie:

Nuttig artikel? Deel dit met anderen. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie