Ghana

De hoofdstad van Ghana ontdekken, Accra.
Ghana is een land in het westen van Afrika. Menig mens heeft wel eens van dit land gehoord, want het is een populair vakantieland. Ook is het bekend doordat veel Nederlanders hier naartoe gaan om vrijwilligerswerk te doen. De reden voor de populariteit van Ghana is dat het relatief veilig is, makkelijk te bereizen en men er Engels spreekt wat reizen en vrijwilligerswerk vergemakkelijkt. Vooral de hoofdstad Accra is populair en een mooie stad om te leren kennen. In dit artikel kun je wat meer lezen over de hoofdstad van Ghana, de ligging en de leukste bezienswaardigheden. Lees hieronder verder over deze stad.
Accra is de hoofdstad van Ghana.

Accra en de ideale ligging
Naast de hierboven genoemde punten voor de populariteit van Ghana, draagt Accra misschien wel de grootste toeristen trekker in zich als bestemming. De hoofdstad is namelijk gelegen aan de Atlantische Oceaan, lekker aan het strand dus. De bevolking van Accra worden ook wel de Ga genoemd, de oorspronkelijke stam van de provincies rondom Accra. Ghana grenst aan Burkina Faso, Ivoorkust, Togo en dus aan de Atlantische Oceaan, aan de Golf van Guinea om precies te zijn. De strategische ligging van de hoofdstad, aan de oceaan, maakt Accra naast een toeristische highlight ok een belangrijke economisch handels centrum van het land.

Accra op de kaart:

De hoogtepunten van Accra

Hoofdstad Ghana
De vlag van Ghana

Genoemd was al de Atlantische Oceaan. S’ochtends vroeg kun je de vissers boten binnen zien komen met de verse vangst van die nacht. Een drukte van belang op het strand en in de haven. Lekker bijkomen op het strand is altijd een hoogtepunt van iedere vakantie natuurlijk. Verder is het leuk om markten te bezoeken en te genieten van de velen geuren en kleuren van Afrika. Verder zijn er velen bezienswaardigheden te bezoeken als musea, monumenten en de prachtige groene botanische tuinen van de stad.

Niet te missen in iedere Afrikaanse stad en zo ook in de drukke hoofdstad van Ghana is het eten op straat uit provisorische pannen op houtskool stoofjes bereid. Dit kan niet gemist worden door de avonturiers die deze indrukwekkende hoofdstad bezoeken. Accra, een parel aan de Atlantische Oceaan.
Andere hoofdsteden met informatie:

Vond je dit artikel nuttig? Delen mag! Op deze manier kunnen wij het artikel beter gaan maken. Mocht je een vraag hebben, een correctie wil doorgeven of een opmerking wilt plaatsen, dan kan je hieronder het formulier invullen.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie