Georgië

Wat is de hoofdstad van Georgië? Dat is Tbilisi.
Een vakantie geboekt naar Georgië? Dan moet een bezoek aan de hoofdstad Tbilisi zeker bovenaan de agenda staan. Deze stad is een cultuurhistorisch fenomeen en heeft veel te bieden. De stad heeft maar liefst 1,4 miljoen inwoners en ligt aan de Mtvkari rivier. Lees hieronder verder over deze stad.
Tbilisi is de hoofdstad van Georgië.

Unieke architectuur
Dat Georgië van oudsher bij het Russische rijk hoorde is in de grote straten van Tbilisi nog goed te zien. De unieke Russische architectuur voert de boventoon. De stad kenmerkt zich ook aan de kleurrijke woningen. De zachte pasteltinten zijn op bijna iedere woning en gebouw terug te vinden. Het heeft een waarlijk sprookjesachtige uitstraling.

Highlights van Tbilisi.

Wanneer je Tbilisi bezoekt, dan mag je de volgende bezienswaardigheden niet missen. Allereerst het befaamde Sionikikathedraal. Deze is gunstig gelegen in de hoofdstad en heeft een unieke historie. De kathedraal dateert uit de 7e eeuw en is in 1795 compleet herbouwd. Toch is er nog veel terug te zien van deze eeuwenoude architectuur.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=57sMUHeluR0)

Narikala is ook echt een aanrader. Dit is een uniek kasteel uit de 4e eeuw. In de tussentijd is het meerdere keren herbouwd en gerestaureerd, maar je voelt hier nog altijd Middeleeuwen bruisen. Kom meer te weten over de tijd van ridders en bezoek dit kasteel in de hoofdstad van Georgië.

Hoofdstad Georgië
De vlag van Georgië

Vervoer en eten
Tbilisi heeft een metronetwerk dat bestaat uit twee lijnen. Hiermee kun je al een groot deel van Tbilisi bereizen. De bussen zijn nog makkelijker voor toeristen om overal snel te kunnen komen. Tbilisi biedt een ruim scala aan restaurants en bars. Wil je authentiek Georgiaans eten? Dan kun je beter buiten de hoofdstraten een restaurant zoeken. Ook zijn er nog altijd veel Russische restaurants te vinden in Tbilisi voor een uniek avondje uit.

Tbilisi

Tbilisi is een echte aanrader voor een stedentrip. Het is een unieke stad met erg veel historie en heerlijke restaurants. Tbilisi is goed toegankelijk voor toeristen, maar nog geen toeristendorp geworden. Je waant je echt in een andere cultuur in deze Oost-Europese stad.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie