Gelderland

Hoofdstad van Gelderland: in Arnhem is veel te zien en te doen.
Arnhem ligt in het hart van haar provincie, want deze stad is de hoofdstad van Gelderland. Gezelligheid kenmerkt deze stad aan de Rijn, alleen al doordat er veel te doen en te zien is. Van culturele hotspots tot en met activiteiten die met geschiedenis te maken hebben. Lees hieronder verder over deze stad.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland.

Hoofdstad Gelderland
De vlag van Gelderland

Wie een dagje naar de hoofdstad van Gelderland in zijn of haar agenda heeft staan, hoeft zich die dag niet te vervelen. Alleen al omdat er diverse attracties zijn die de moeite meer dan waard zijn. Zo is er het Openluchtmuseum Arnhem, waar je meer te weten komt over het leven

in Nederland van vroeger en uiteraard ook van de stad zelf. Er zijn gebouwen, huizen en bouwwerken van weleer te vinden en wie benieuwd is naar welke oude ambachten er vroeger waren, kan ook terecht in het Openluchtmuseum Arnhem. Wie nog niet genoeg heeft van geschiedenis, kan de Historische Kelders Arnhem bezoeken. Hier krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Neem een kijkje in de kelders en duik letterlijk in de gangenstelsels onder de stad! Zoals onder de winkelstraten van Arnhem.

Gelredome en uitjes

De hoofdstad van Gelderland heeft nog veel meer leuks te bieden. Zo is er het Gelredome, waar regelmatig concerten plaatsvinden en niet te vergeten Burgers’ Zoo, de bekende dierentuin. Heb je even genoeg actie ondernomen op je dagje in de hoofdstad van Gelderland, dan is het tijd om even uit te blazen in een van de vele restaurants of op een terrasje. Want ook hier komt die Gelderse gezelligheid weer terug! Ook kan het ontzettend leuk zijn om een dagje naar een pretpark te gaan in Gelderland, hierbij kan je denken aan de Julianatoren te Apeldoorn.

Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Dompel je je ook nog graag even onder in de natuur wanneer je in Arnhem bent, dan kun je Nationaal Park De Hoge Veluwe bezoeken. De hoofdstad van Gelderland is namelijk omgeven door de Veluwe. Wilde dieren, bossen, heidelandschappen – de Veluwe biedt een verscheidenheid aan natuurpracht. Natuur, kunst en historie komen samen in het nationaal park. Ook voor natuurschoon moet je dus in de hoofdstad van Gelderland zijn!

Gelderland op de kaart.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Plaats een reactie