Gambia

Wat is de hoofdstad van Gambia?
Gambia is gelegen in West-Afrika met de kleine havenstad Banjul als hoofdstad. Het stadje is gelegen in het zuidelijke deel van Gambia, op het eiland Saint Mary’s en afgesneden van het vasteland door een reeks van kreken omzoomd met prachtige stranden en mangrovegebieden. Ondanks het feit dat Banjul zelden wordt bezocht door toeristen, zijn er nog steeds heel wat geweldige dingen om te beleven in dit idyllisch stadje. Dus, als je op zoek bent naar een unieke Afrikaanse bestemming om te ontspannen, plezier te beleven en een nieuwe cultuur te leren kennen, dan is Banjul het ontdekken waard! Lees hieronder meer over deze stad.

Banjul is de hoofdstad van Gambia

  • Banjul, de edelsteen van Gambia
Hoofdstad Gambia
De vlag van Gambia

Het merendeel van de toeristen die naar Gambia gaan, hebben de neiging om zich te beperken tot de stranden. Om die reden is Banjul relatief onaangeroerd door toeristen. De zanderige straatjes van het stadje zijn bezaaid met zon-gebleekte koloniale gebouwen, een historisch gevoel dat de modernere badplaatsen van Gambia ontbreken. En ook al is Banjul niet groot, het heeft een drukke haven en de beste markt van Afrika.

Zoals eerder gezegd, zijn heel wat toeristen die naar Banjul vliegen eerder gelukkig met een portie zon op het strand, aangevuld met enkele smaakvolle drankjes en heerlijke zeevruchten. Kololi, Kotu en Senegambia zijn de meest populaire stranden. Zij die al weet meer durven, kunnen zich aan een uitstap wagen naar een van de nabijgelegen eilanden of kamperen in een traditionele hut. Echter, voor diegenen die zich liever volledig onderdompelen in de cultuur van een land, is er ook een enorme verscheidenheid aan dingen te zien en te doen in en buiten Banjul.

Highlights van Banjul

  • Het Bijilo natuurpark verwelkomt je voor een dag in de natuur en vogels kijken
  • Bezoek het natuurreservaat Abuko
  • Ontdek de enige lokale markt: de Albert markt
  • Reserveer een dag in het nationaal park Kiang West of River Gambia
  • Bezoek enkele historische sites zoals de moskee Baitus Salam, de rooms-katholieke kathedraal of het nationaal museum
  • Alles gezien in Banjul? Ga naar het nabijgelegen Bauku om een vijver vol krokodillen, de botanische tuinen of de vismarkt te bezoeken
  • Een must: onderneem een boottocht naar een nabijgelegen slaveneiland waar je de overblijfselen van een fort kunt bezichtigen. Fort
  • James staat op de lijst van Werelderfgoed

Banjul op de kaart:

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen wij het artikel steeds beter maken.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je zelf tips of informatie over deze stad? Deel dit dan door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie