Friesland

Ga mee naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden.
Ga met ons mee op avontuur in de hoofdstad van Friesland; naar het enige echte Leeuwarden. In het fries ook wel Ljouwert genaamd. Hoewel Friesland soms een beetje stoffig imago heeft in Nederland van boeren en schaatsen, doet Leeuwarden zijn best deze negatieve reputatie af te werpen. Zo werd de hoofdstad van Friesland in 2018 uitgeroepen tot DE culturele hoofdstad van Europa! Waanzinnige activiteiten, shows en vieringen werden er daardoor afgelopen jaar georganiseerd. Maar ook dit jaar valt er natuurlijk weer van alles te zien en te beleven in deze prachtige oude stad in het hoge noorden van Nederland. Lees hieronder verder over deze stad.

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland.

Highlights van Ljouwert.

Hoofdstad Friesland
De vlag van Friesland

Wanneer je in Leeuwarden bent is het al leuk om gewoon door de straatjes aan de mooie grachten te wandelen, de oude herenhuizen te bekijken en de beroemde Beerenburg te proeven. Echter, er is nog veel meer te doen in de stad. Beklim de Oldenhove, ook wel bekend als de Nederlandse toren van Pisa. Het Fries Museum kan niet missen in het programma, ontdek de interessante historie van Friesland. Neem een kijkje in het Princessehof, een stadspaleis en keramiek museum.

De Blokhuispoort lijkt op een kasteel met zijn hoge muren, maar is een cultureel bedrijvencentrum dat de moeite waard is om te bezoeken. Voor kinderen is een bezoekje aan de AquaZoo Friesland een absolute aanrader. Bewonder de watervogels, apen en andere dieren. Leeuwarden is van alle markten thuis.

Het hoge Noorden.

Gelegen in Noord Nederland is Leeuwarden niet bepaalt centraal gelegen. Echter, daardoor niet minder de moeite waard voor een bezoekje. De stad is makkelijk bereikbaar vanuit Zwolle en Groningen per trein en is bovendien de grootste stad dicht bij de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. De ideale stop voor wie onderweg is naar de eilanden.

Leeuwarden

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is ook een van de oudste steden van Noord-Nederland. De stad is misschien wel meest bekend om de Elfstedentocht, als de grootste stad van de beroemde Friese Elf Steden. Dit maakt een bezoekje aan Leeuwarden helemaal erg bijzonder.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag.

1 gedachte over “Friesland”

Plaats een reactie