Frankrijk

Wat is de hoofdstad van Frankrijk? Oui Oui, Paris! 
Parijs, de stad van de liefde, wie kent deze stad nu niet? Als je in Nederland woont en in Nederland bent opgegroeid is de kans groot dat je als eens in Frankrijk bent geweest. En is de kans nog groter dat je de hoofdstad van dit land, Parijs, ook al eens hebt bezocht.

Zoals men zegt: ‘Paris is never a bad idea’. En we moeten zelf toegeven, dit klopt helemaal. Deze prachtige stad doet ieders hartje toch wel wat sneller kloppen. Van de bijzondere architectuur tot de immens grote Eiffeltoren tot het shopping center Galarie La Fayette en het indrukwekkende Louvre. In Parijs valt er veel te zien, te beleven en te doen.
Informatie over de hoofdstad van Frankrijk.

Must see’s en do’s in Parijs:

 1. Bezoek het Louvre. Van de buitenkant al een indrukwekkend gebouw maar binnen nog mooier door alle indrukwekkende kunstwerken die er hangen. Natuurlijk mag je een selfie met de Mona Lisa niet vergeten.
 2. Le Marais, letterlijk vertaald moeras in de Franse taal, is een trendy wijk in Parijs. Vroeger was dit vooral de wijk waar veel handel gedreven werd maar tegenwoordig staat het bekend als de hipste en leukste wijk in Parijs met veel leuke eet hotspots en gezellige
  Hoofdstad Frankrijk
  De vlag van Frankrijk

  lunchrooms voor de meest heerlijke baguettes.

 3. De Arc de Triomphe of de Triomfboog is ook een plaats waar je op z’n minst een foto van moet maken tijdens je Parijs trip. De Arc De Triomphe is één van de oudste en bekendste bouwwerken van Parijs.
 4. Kasteel van Versailles is een indrukwekkend kasteel en op slechts 40 minuten afstand van het centrum van Parijs in de Franse stad Versailles. Je kunt of een georganiseerde tour boeken naar dit kasteel of zelf met het openbaar vervoer gaan. Een tour is vanaf 40 euro en zelf kom je er al (heen en terug) voor 18 euro. Dit kasteel is sinds de 18e eeuw ook een nationaal museum genaamd het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon
 5. Een rondvaart over de Seine in Parijs is ook iets wat je op z’n minst één keer in je leven gedaan moet hebben. Deze rondvaarten worden vaak gecombineerd met een lunch of diner. Het diner is het leukste omdat je dan in het donker vaart en extra goed kunt genieten van de prachtige verlichte stad. Je vaart ook langs de Eiffeltoren. Deze zal er in het donker nog magischer uitzien. Een echte aanrader dus!
Parijs op de kaart:

Meer informatie over de:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen, op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken over de hoofdstad van Frankrijk, Parijs.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie