Florida

Wat is de hoofdstad van Florida?
Wie Florida zegt denkt meteen aan Orlando of Miami. Nochtans is geen van beide trekpleisters de hoofdstad van de staat. Die eer is weggelegd voor Tallahassee. Deze stad van ruwweg 150 000 inwoners is een pak minder bekend, maar daarom niet minder mooi. Leuk om te weten is bijvoorbeeld dat de naam is afgeleid van het oude woord van de Apalachee Indianen voor oude stad. Lees hieronder verder over deze stad.

Tallahassee is de hoofdstad van Florida

  • De ligging

Florida is samen met Texas de meest zuidelijke staat van de Verenigde Staten en dat staat dan ook garant voor een warm klimaat. Tallahassee is gelegen centraal in het noorden van de staat. De omgeving wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en de typische eikenbomen van het zuiden.

Highlights van de stad.

Tallahassee is een stad die je kunt omschrijven als een studentenstad die aansluit bij de cultuur van de Deep South in de Verenigde Staten. Zo vind je in de stad de bekende Florida State University en de Florida A&M University. Wat valt er voor de rest te beleven in het stadje?

  • Florida State Capitol
Hoofdstad Florida
De vlag van Florida

Tallahassee is de hoofdstad van Florida en herbergt dan ook het capitoolgebouw. Straf is dat de stad er zelfs over twee beschikt. Het nieuwste capitoolgebouw biedt een mooi uitkijkplatform aan en het oude gebouw doet tegenwoordig dienst als een museum. In het museum leer je heel wat bij over de Sunshine State en de politieke werking van Florida.

  • Florida State University

De Florida State University heeft een prachtige campus die open is voor het publiek. Je kunt door je aan te melden bij het bezoekerscentrum immers elke werkdag wel een tour volgen. Zeker de moeite waard om een campus te ontdekken zoals er bij ons geen zijn.

Tallahassee Museum

Het Tallahassee Museum heeft een misleidende naam. Het draait hier immers niet om een traditioneel museum, maar wel om een natuurpark. In het park nemen adembenemende wandelpaden je mee langs de wilde dieren die de Sunshine State bevolken.

  • St. Marks National Wildlife Refuge

Is waterpracht echt helemaal jouw ding? Dan ben je aan het goede adres bij het St. Marks National Wildlife Refuge. Deze verzameling van eilanden, stranden en rivieren herbergt heel wat wonderen van de natuur. Pas wel op voor de alligators!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=kguaD_P-Fts)

Andere hoofdsteden:

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Plaats een reactie