Finland

Wat is de hoofdstad van Finland? Dat is Helsinki.
Helsinki is één van de meer noordelijk gelegen hoofdsteden ter wereld, maar kan getypeerd worden als een warme stad. De Finse hoofdstad is aangename mix tussen een drukke grootstad en typisch Finse cultuur. Met zowat 600 000 inwoners is Helsinki dan ook verre van een overdrukke metropool. Lees hier meer over de hoofdstad van Finland, Helsinki.

Helsinki is de hoofdstad van Finland

Helsinki is gelegen in het zuiden van het land met de 1000 meren aan de kusten van de Baltische Zee. Een bijzondere locatie die zeker in de lente en de zomer voor een aangename vibe zorgt. Het is ook voornamelijk in deze seizoenen dat de stad tot leven komt. De koude Finse herfst en sombere winter maken de stad voor de rest van het jaar vrij ontoegankelijk.

Op de kaart:

Highlights van Helsinki.

Hoofdstad Finland
De vlag van Finland

Helsinki werd gesticht in 1550 door de Zweedse koning Gustavus. Van politiek belang werd de stad pas in 1812 toen de Russische Tsaar ze tot hoofdstad bombardeerde. Voor de indrukwekkende geschiedenis hoef je de trip dus niet te maken, maar dat betekent niet dat Helsinki geen andere troeven heeft om uit te spelen.

  • De Uspenski kathedraal

De Uspenski Kathedraal hoort op het to do-lijstje te staan van elke toerist in de Finse hoofdstad. Het is immers de grootste orthodoxe kathedraal van West-Europa. De architecturale stijl is uitgesproken Russisch en dat hoeft ook niet echt te verbazen: zij waren in 1868 de bouwheren van het complex.

De Korkeasaari Zoo

De Korkeasaari Zoo is één van de oudste dierentuinen van Europa. Gesticht in 1889 is deze zoo door de jaren heen ook uitgegroeid tot één van de beste en mooiste van het oude continent. De dierentuin herbergt een belangrijke collectie pooldieren en biedt ook een thuis aan tal van soorten die met uitsterven bedreigd zijn.

  • Het Presidentieel Paleis

Het Presidentieel Paleis van Finland vind je terug op de Grote Markt van Helsinki. De buitenkant van het gebouw is weinig bijzonder, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt binnenin. Aan de hand van een rondleiding ontdek je de grandeur en de immense omvang van het paleis.

  • Het Kunst- en Designmuseum

Het Kunst- en Designmuseum van Helsinki is het juiste adres voor alle liefhebbers van moderne kunst. Ironisch genoeg is het tevens het oudste museum van Scandinavië.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=mPs_lCNRNDU)

Meer informatie over de hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kan je hieronder plaatsen. Vond je dit artikel informatief of nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de social media buttons te klikken, te delen op je eigen blog of website. Zo kunnen we het artikel steeds beter gaan maken.

Plaats een reactie