Europese hoofdstad

Europese hoofdstad is altijd dichtbij
Toegegeven, een verre reis maken is leuk, maar je hoeft niet altijd ver weg te gaan om reisplezier te beleven. Een Europese hoofdstad is ook een optie! Het fijne is dat je altijd lekker dicht bij huis bent en dus gemakkelijk een tripje kunt maken naar een Europese hoofdstad. Er is keuze genoeg, want er liggen maar liefst 51 landen in Europa. Zo is er altijd wel een stad die past bij wat jij zoekt.

De Europese hoofdstad.

Europese hoofdstad
De vlag van Frankrijk

Natuurlijk zijn er legio voorbeelden te noemen van bestemmingen. Brussel wordt vaak beschouwd als de hoofdstad van Europa en is de moeite van het bezoeken waard door bijvoorbeeld het Atomium, maar ook Parijs is een prachtige Europese hoofdstad. De stad van de liefde! Bezoek er de Eiffeltoren, wandel er rond op de Arc de Triomphe. Dan is er uiteraard Barcelona, een Europese hoofdstad die niet voor niets vaak bezocht wordt. Van de Sagrada Familia en Park Guëll tot en met de Ramblas en Casa Milà: Barcelona is een heerlijke stad.

Je kunt er ook voor kiezen om een iets minder voor de hand liggende Europese hoofdstad te bezoeken. Want waarom zou je je alleen op de meest bekende steden richten? Doe eens iets anders en reis bijvoorbeeld naar Tallinn, in Estland. Hier vind je bezienswaardigheden als het oude stadsdeel Vanalinn met haar Middeleeuwse invloeden en oude, indrukwekkende gebouwen. Houd je van kathedralen, dan is de Alexander Nevski Kathedraal een optie. Dit bouwwerk doet Russisch aan.

Valletta

En ben je wel eens in Valletta geweest, de hoofdstad van Malta? Nog zo’n Europese hoofdstad die niet altijd bij iedereen in het nog-te-bezoeken-lijstje staat, maar wat wel een echt pareltje is. Bekijk er het Grootmeesterpaleis, bezoek de Upper Barrakka Gardens of kijk je ogen uit in de jachthaven Grand Harbour. Een Europese hoofdstad die je ongetwijfeld verrast! En zo heb jij de volgende keer een unieke tip voor die vriendin die al zo veel hoofdsteden in Europa gezien heeft.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=JVLMjmKuIC0)

Europa op de kaart.

Meer hoofdsteden:

Opmerkingen, vragen en correcties over de Europese hoofdstad kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie