Europa

Wat is de hoofdstad van Europa?
Officieel kent Europa geen hoofdstad. Brussel is ec
Informatie over Brussel.

Brussel, in het hart van België
Brussel ligt in het centrum van België. De stad bezit een internationale luchthaven (Zaventem) en is perfect bereikbaar met de trein en met de auto. Je mag rekenen op een uitstekende toeristische infrastructuur, met een grote diversiteit aan hotels, appartementen, hostels en B&B’s. Ook aan bars en restaurants is er absoluut geen gebrek. Met het openbaar vervoer (bus, tram en metro) verplaats je je snel van het ene naar het andere uiteinde van de stad.

De highlights van Brussel

Hoofdstad Europa
De vlag van Europa

De beroemdste ‘inwoner’ van Brussel is ongetwijfeld ‘Manneken Pis‘. Het meest centrale plein in Brussel is de Grote Markt, met het bekende gotische stadhuis en fraaie middeleeuwse gildehuizen. Ook de schitterende 13de-eeuwse kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele mag je niet missen. Het Koninklijk Paleis aan het Paleizenplein is het werkpaleis van de Belgische koning. Tegenover het paleis bevindt zich het uitgestrekte Warandepark. Als je door het Warandepark loopt, kom je aan de Wetstraat en het Paleis der Natie. Dit is de zetel van het federale Belgische parlement. Hét symbool van Brussel is het Atomium, een imposant bouwwerk dat uit 9 bollen bestaat die onderling verbonden zijn door buizen.
Citytrip?

Wie op citytrip is in Brussel, mag het Justitiepaleis aan het Poelaertplein niet missen. Museumliefhebbers halen hun hart op in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, het Museum voor Natuurwetenschappen en het Belgisch Stripcentrum. Om lekker te eten en te drinken moet je in de Beenhouwersstraat zijn, waar je een aaneenschakeling vindt van restaurantjes, bars en terrasjes. Brussel: de officieuze hoofdstad van Europa, die een bezoekje meer dan waard is.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=3xwa0APiYSc)

Meer informatie over hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie