Ethiopië

Addis Abeba, de parel en hoofdstad van Ethiopië.
Ethiopië is het land van de safari’s, van de woestijnen, geweldige wildparken, adembenemende natuur en ook het land van de nomaden stammen die met hun vee door de woestijn trekken op zoek naar voedsel en water voor hun dieren. Ethiopië is ook het land van Addis Abeba, de hoofdstad van het land, een prachtige stad waar de geschiedenis overal zichtbaar is in de straten. Addis wordt ook wel de hoofdstad van Afrika genoemd, vanwege de belangrijke plaats die de stad inneemt in de geschiedenis en de rijke cultuur van het continent Afrika. Officieel is Addis Abeba ook de hoofdstad van de Afrikaanse Unie. Lees hieronder verder over deze stad.

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba.

Ethiopië is korte tijd gekoloniseerd geweest door Italië. Ondanks dat dit niet lang duurde is de Italiaanse cultuur van goede koffie wel achtergebleven. Ook voor geweldig eten kun je uiteraard in Addis Abeba terecht. De sfeer rondom de koffie ceremonie en rondom het eten met zijn alle van een gezamenlijk bord is ronduit geweldig.

Addis Abeba op de kaart:

Iedereen kent uiteraard het wereldberoemde Ethiopian Airlines met hun grote internationale vliegveld net buiten Addis Abeba. Goed bereikbaar is de stad dus in ieder geval. Addis kent het Subtropische Hoogland klimaat aangezien het erg hoog ligt aan de voet van berg Entoto.

Highlights van Addis Abeba.

Hoofdstad Ethiopië
De vlag van Ethiopië

Aangezien Ethiopië een gigantisch land is doen veel mensen Addis Abeba slechts voor een korte tijd aan tijdens een vakantie of rondreis. Echter, de hoofdstad van Ethiopië heeft veel te bieden. Naar mooie restaurants en barretjes zijn er ook interessante musea, prachtige kathedralen en standbeelden te zien.

Je kunt zelfs met een luchtballon de stad van bovenaf bekijken. Een bijzonder beeld dat je zeker moet zien is het standbeeld van de Lion of Judah en een standbeeld van Bob Marly. Ze prijken trots in de stad, dus een foto kan niet missen. Wandel door de drukke chaotische Afrikaanse straten en snuif de geur op van verse koffie en de heerlijke Ethiopische keuken.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media of je eigen blog/website. Op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Plaats een reactie