Estland

Wat is de hoofdstad van Estland? Dat is Tallinn.
Tallinn is de pittoreske hoofdstad van Estland die het levende bewijs is van de uitdrukking ‘klein, maar fijn’. Deze charmante en mooie stad heeft iets weg van een sprookjeswereld dankzij de middeleeuwse gebouwen en de Domberg. Ondanks een soms roerige geschiedenis is er verrassend veel bewaard gebleven in Tallinn. Lees hieronder meer over deze stad.
De hoofdstad van Estland, Tallin.

  • De ligging

Tallinn is gelegen aan de Finse Golf in het uiterste noorden van Estland. Aan de overkant van het water vind je trouwens de Finse hoofdstad Helsinki terug. Door Tallinn loopt de lokale rivier de Toompea. De ligging zorgt ervoor dat het ook een zeer koude hoofdstad is. In de wintermaanden kruipt de temperatuur zelden boven het vriespunt uit.

Highlights van Tallinn.

Tallinn is een stad die in de Nieuwe Tijd tot bloei kwam en een belangrijke rol speelde in de strijd tegen de Russische Tsaren. Toen de Russen in 1701 eindelijk de stad in handen kregen drukten ook zij hun stempel op het uiterlijk van de Estse hoofdstad. Een stempel die ook vandaag de dag nog altijd merkbaar is.
  • Het oude centrum

Het oude centrum van Tallinn wordt beschouwd als werelderfgoed. Dat heeft veel te maken met het historisch belang van het Vrijheidsplein. Dit nationaal symbool is het toneel geweest van heel wat revoluties en pogingen tot revolutie. Het is ook de locatie van heel wat andere bezienswaardigheden zoals de bekende Art Deco huizen.

  • Het Kumu Art museum
Hoofdstad Estland
De vlag van Estland

Het Kumu Art museum is pas open sinds 2006, maar heeft in een recordtempo haar plek op deze lijst verdiend. Zo sleepte het museum tjokvol moderne en oude kunst al in 2008 de titel Europees museum van het jaar in de wacht.

  • De Sint-Olafkerk

De Sint-Olafkerk werd gebouwd in 1267 en is één van de meest opvallende gebouwen in Tallinn. De legende zegt dat de kerk gebouwd werd als herkenningspunt voor aankomende schepen. Vandaag de dag is het vooral een fantastisch uitzichtpunt over het centrum van Tallinn.

Meer hoofdstad informatie over:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen, bijvoorbeeld door te delen op social media, een link te plaatsen op je blog of website. Op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie