Engeland

Wat is de hoofdstad van Engeland?
De hoofdstad van Engeland is zoals je waarschijnlijk al weet Londen. Londen is een hele trendy en hippe stad en is op slechts 50 minuten vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport. En wat super fijn is, is dat de Eurostar sinds een paar maanden ook treinreizen vanuit Nederland naar Londen aanbiedt. Zo kun je in slechts 3 uur in het centrum van Londen staan. Hoe zalig is dat?  Zo heb je bijna geen reden meer om Londen niet een aantal keer per jaar te bezoeken. Lees hieronder meer over deze stad.

De hoofdstad van Engeland is Londen

Londen is een heel dynamische stad met ontzettend veel te doen. Wat leuk aan Londen is, is dat het een hele internationale stad is. Een echte meltingpot van verschillende culturen en afkomsten, dat maakt de stad zo leuk. Je hoort de Engelse taal continu om je heen maar in veel verschillende accenten. En alle culturen gaan goed samen en dat maakt de stad zo leuk.

Hoofdstad Engeland
De vlag van Engeland

Een aantal highlights moet je natuurlijk op je lijstje hebben staan. The Big Ben is prachtig om te aanschouwen. De architectuur van deze toren is adembenemend mooi. Ook is The London Eye een must see. Dit grote reuzenrad geeft je een 360 graden over de gehele stad. Een tip: Ga er heen rond de zonsondergang. Het beeld wat je dan zult hebben over de gehele stad is ontzettend magisch. Ook mag je de London Bridge niet missen. Gelukkig zijn al deze 3 hoofdattracties op een loopafstand van elkaar. En als je geen zin hebt op te lopen kan je ook de tube nemen.

De metro van Londen

De tube is de ondergrondse metro van Londen en het is ontzettend goed geregeld. In zo een grote en drukke stad als London kan het soms uren duren voordat je ergens bent als je de bus neemt maar met de metro heb je dit probleem niet. Let er wel op dat je met de metro betaald voor de afstand die je hebt afgelegd en dat wanneer je met de bus reist, ongeacht of je 1 halte reist of 30, je altijd maar 1,50 pond betaald.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=45ETZ1xvHS0)

Wanneer je in Londen bent geniet dan ook vooral van de vele musea die zij aanbieden. Wist je ook dat heel veel musea gratis zijn? Je bepaald zelf of je geld wilt doneren of niet. Een voorbeeld van zo een gratis museum is het interactieve Science Museum. De toegang is gratis maar het staat je ook geheel vrij om een pond of meer te doneren. Dit interactieve museum is leuk voor jong en oud en stiekem misschien wel het leukste museum van deze wereldstad.

Londen op de kaart

Andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kan je hieronder plaatsen. Vond je dit een nuttig artikel? Delen mag!

Plaats een reactie