Egypte

Wat is de hoofdstad van Egypte? Caïro!
Caïro is de hoofdstad van het zonnige Egypte en is ook met grote voorsprong de grootste stad van het land. Deze metropool in de schaduw van de piramides van Gizeh telt vlotjes meer dan 7 miljoen inwoners. Ondanks deze toeristische trekpleister is Caïro een bestemming die vaak over het hoofd gezien wordt door toeristen ten voordele van het gebied rond de Rode Zee. Lees hieronder verder over deze stad.
Caïro, informatie over de hoofdstad van Egypte.

  • De ligging

Caïro ligt in het Noord-Oosten van Egypte niet al te ver van de Middellandse Zee en is gelegen aan de Nijldelta. Het oude deel van de stad vind je terug aan de oostelijke oever van de Nijl terwijl de nieuwere delen meer naar het westen gelokaliseerd zijn.

De highlights

Egypte is één van de bakermatten van onze beschaving en er valt in de hoofdstad dan ook heel wat te beleven. Je vervelen in Caïro? Dat is bijna onmogelijk.

Piramiden van Gizeh

Hoofdstad Egypte
De vlag van Egypte

De toeristische trekpleister van Egypte en Caïro zijn natuurlijk de Piramiden van Gizeh. Deze bestaan eigenlijk uit de grote Piramide van Cheops, die van Chefren, van Mycerinus en nog drie kleinere piramiden. Opvallend is dat de stad haast letterlijk tot aan de voet van de Piramiden is gebouwd. Ter plekke vind je heel wat kamelendrijvers, maar let op: dat kost een flinke duit.

Het Egyptisch Museum

De rijke Egyptische cultuur verkennen? Dan zit je goed in het Museum der Egyptische Oudheden te Caïro. Dit is het grootste Egyptologisch museum ter wereld en herbergt meer dan 100 000 artefacten. Het is bijvoorbeeld hier dat je het graf van Toetanchamon terug kunt vinden.
De Koptische wijk

Een leuke regio in de stad is de Koptische wijk. In het islamitische Egypte wonen immers ook heel wat christenen en die vind je vooral terug in deze charmante wijk. Echte aanraders hier zijn de kerken, de Amr Ibn Al-‘As moskee en de overblijfselen van het Fort Babylon.

De Citadel

De funderingen van de imposante Citadel werden gelegd in de 12de eeuw. Sindsdien werd het diverse keren verwoest en heropgebouwd. Vandaag de dag is het een combinatie van paleis, moskee, gevangenis en herbergt het gebouw verschillende musea.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=AUcBwLyjLAc#action=share)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Delen mag!

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie