Ecuador

De Ecuadoriaanse hoofdstad Quito verkennen.
Quito is de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Ecuador en ligt in het noorden van het land. De stad heeft een bijzondere ligging op 2850 meter hoogte en slechts twintig kilometer ten zuiden van de evenaar. Omdat Quito in het Andesgebergte ligt vind je verschillende mooie natuurparken in de omgeving van de hoofdstad. Beklim bijvoorbeeld de actieve Pichincha-vulkaan. Quito is gevestigd op de oostelijke helling van de hoge berg.

De hoofdstad van Ecuador is Quito.

  • Highlights in Quito die je gezien moet hebben

Zowel in als rondom Quito vind je een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek zeker het monument Ciudad Mitad del Mundo, dat op de evenaar staat. Op het plein voor het stenen monument is een streep getrokken en je kunt hier met een voet op elk halfrond van de wereld staan.

Hoofdstad Ecuador
De vlag van Ecuador

Een ander leuk uitstapje is een tochtje met de kabelbaan TelefériQo. Je hebt al tijdens de weg omhoog een prachtig uitzicht over Quito. Eenmaal boven gekomen kun je diverse wandelpaden ontdekken of een foto nemen van het weidse uitzicht. Het valt wel aan te raden om je iets warmer te kleden dan in de stad aangezien het wat kouder is op 4100 meter hoogte.

Basílica del Voto Nacional

In Quito vind je ook verschillende mooie historische gebouwen, waaronder de imposante Basílica del Voto Nacional. De grote Rooms-Katholieke basiliek heeft prachtige glas-in-lood ramen en rijk versierde torens. De torens zijn middels vele trappen te beklimmen voor enthousiaste bewonderaars. Dit levert wederom een prachtig uitzicht over Quito op, waardoor je de stad vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken.

Als kunstliefhebber moet je zeker een kijkje nemen in het museum La Capilla del Hombre. Hier wandel je door het huis van de bekende lokale kunstenaar Guayasamin en kun je onder andere zijn privécollectie en persoonlijke werken bewonderen. Er is een kleine museumwinkel waar je leuke souvenirs, prints en zelfs originele werken aan kunt schaffen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=YvjDH8ElY2g)

Ben je na een actieve dag in de hoofdstad van Ecuador toe aan een drankje? Dat kan in de bruisende wijk La Mariscal. Hier zitten de populairste bars en clubs, waar je kunt dansen op salsa muziek, latin rock en dance.

Quito op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, je eigen blog of website. Op deze manier kunnen we het artikel dat te maken heeft met Quito, de hoofdstad van Ecuador, nog beter en informatiever maken.

Plaats een reactie