Duitsland

Wat is de hoofdstad van Duitsland? Berlijn!
Er zijn wel honderden redenen om naar de Duitse hoofdstad af te zakken. In een stad dat zo veelzijdig en groot is als Berlijn, is een goede voorbereiding het halve werk. Deze dingen moet je echt weten over het Feuerland. Lees hieronder verder over deze stad.
Berlijn, de hoofdstad van Duitsland.

 • De ligging

Berlijn bevindt zich in het noordoosten van Duitsland en ligt vlak aan de rivier de Spree. De Duitse hoofdstad ligt in de deelstaat Brandenburg, maar maakt hier sinds 1920 geen deel meer van uit. Met haar meer dan 3 miljoen inwoners is Berlijn trouwens de grootste stad in Duitsland en de op één na de grootste stad in de Europese Unie.

Highlights van Berlijn.

De Duitse hoofdstad kent een rijke geschiedenis en heeft heel wat cultuur te bieden. Hoe vaak je Berlijn ook bezoekt, elke keer ontdek je wel weer een nieuw plekje. Maar welke attracties moet je nu écht gezien hebben?

 • De Berlijnse Muur
  Hoofdstad Duitsland
  De vlag van Duitsland

  Wie Berlijn zegt, denkt automatisch ook aan de Berlijnse Muur. Jarenlang scheidde deze kilometerslange muur West- van Oost-Berlijn. In 1989 werd de Muur na de Val bijna helemaal gesloopt, maar op sommige plekken in de stad vind je nog een ruïne.

 • Het Rijksdag
  Een parlementsgebouw klinkt misschien niet zo interessant, maar het gebouw is zo statig en impressionant dat je wel eens naar binnen moet lopen. Op het dak van het Rijksdag heb je trouwens een mooi uitzicht over de stad.
 • Potsdamer Platz
  Het belangrijkste verkeersknooppunt van de stad. Tijdens de Tweede Oorlog werd het bijna helemaal verwoest, maar vandaag is het een modern plein waar je onder andere het Sony Center kunt terugvinden.
 • Brandenburger Tor
  De Brandenburger Tor is één van de meeste gefotografeerde bezienswaardigheden van Berlijn. Het is een erg statige toegangspoort dat aan de mooie weg Unter den Linden staat. Op het einde van deze weg vind je trouwens andere mooie schatten van Berlijn, zoals het Adlon Hotel en de Alte Bibliotheek.
Dat zijn slechts enkele van de must-sees in het culturele Berlijn. Over de vele bezienswaardigheden en ondenkbaar mooie plekjes kunnen boeken geschreven worden. Welk plekje in de Duitse hoofdstad vind jij echt de moeite waard? Laat hieronder een berichtje achter.

Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=hVfBQNENS9s)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen, bijvoorbeeld op social media, je blog of website. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter en informatiever gaan maken. Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie