Dubai

Dubai (hoofdstad van Emiraat Dubai)
Dubai is echt de stad van extremen, want alles mag groot, mooi en luxe: niet alleen het hoogste gebouw ter wereld, maar ook het grootste winkelcentrum ter wereld ligt bijvoorbeeld in Dubai. Dubai is een bijzondere stad en is daarom echt een bezoekje waard. Veel toeristen gingen je al voor, want in 2017 alleen al mocht Dubai 15,79 miljoen bezoekers ontvangen! Lees hieronder verder over deze stad.
Hoofdstad Dubai op de kaart.

De Verenigde Arabische Emiraten is een Aziatisch land (gelegen in het Midden Oosten) en grenst aan Saoedi-Arabië en Oman. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven Emiraten, waarvan Dubai er een van is. De gelijknamige hoofdstad Dubai ligt aan de kust van de Perzische Golf en is het epicentrum voor handel en toerisme: de luchthaven in Dubai dient als een schakel tussen Europa en Azië wanneer het gaat om lucht- en vrachtverbindingen. Vandaar dus dat je geregeld een overstap in Dubai hebt als je een ticket naar een Aziatisch land hebt geboekt!
Extreem leuke dingen om te doen in Dubai

Hoofdstad Dubai
De vlag van Dubai

De Burj Khalifa is met zijn 828 meter hoog het hoogste gebouw in de wereld en bevat onder andere het Armani hotel, appartementen en restaurants. Als je een fantastisch uitzicht over Dubai wilt, dan kun je hier naar het observatiedeck ter hoogte van 555 meter. Heb je last van hoogtevrees? Dan kun je ook ’s avonds genieten van de Burj Khalifa, want dan is er een prachtige laser- en lichtshow te zien. Niet ver van de Burj Khalifa zit Dubai Mall: de grootste mall ter wereld! Met meer dan 1200 winkels en ruim 200 restaurantjes, barretjes en andere eettentjes kun je je hier echt de hele dag vermaken.

Temperaturen

Dubai kent verder ook “extreme” temperaturen, want Dubai is eigenlijk een woestijnstad. Dit betekent dat het in de zomer extreem heet kan worden en de temperaturen dan kunnen oplopen tot bijna 50 graden in de schaduw! In de winter is het er gemiddeld 24 graden, dus eigenlijk heb je het hele jaar door reden genoeg om een verkoelende duik te nemen in de zee als je in Dubai bent. En als je toch aan de kust bent, kun je ook meteen een kijkje nemen bij de kunstmatige Palmeilanden Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira die allemaal de vorm van een palmboom hebben.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag!

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie