Drenthe

Assen: de hoofdstad van Drenthe.
Assen is de hoofdstad van Drenthe en ligt in een prachtige natuurrijke provincie. In deze stad van Bartje, het eigenzinnige Drentse jongetje dat weigert om voor bruune boon’n te bidden, is genoeg te doen. Assen staat ook bekend als de TT-stad, waar jaarlijks in juni de TT-races verreden worden. Verder kun je in Assen prima winkelen, want je vindt er relatief veel leuke kledingwinkels. Maar dit is nog niet alles dat Assen te bieden heeft. Lees hieronder meer over deze stad.
Assen, de hoofdstad van Drenthe.

  • Highlights van Assen.
Hoofdstad Drenthe
De vlag van Drenthe

Naast het standbeeld van Bartje, in het hartje van Assen, en de jaarlijkse TT-races, moet je zeker en bezoek brengen aan het Drents Museum. Dit museum geldt als een van de bete museums van Nederland. Naast een indrukwekkende historische collectie – met als een van de topattracties het veenlijk het Meisje van Yde -, vind je in het Drents Museum prachtige kunst en leer je veel over de geschiedenis van de stad en de provincie. Het zwembad- en wellnesscomplex De Bonte Wever verdient zeker ook een bezoek. Hier kun je heerlijk zwemmen, ontspannen en genieten van sauna’s, restaurants of een eindje schaatsen.

Ben je in Assen, ga dan ook zeker in het rustige en mooie Asserbos wandelen. Hier kun je een bezoek brengen aan het Duurzaamheidscentrum. Beklim de prachtige uitkijktoren, laat je kinderen lekker losgaan in het waterspeelpark en geniet van de rijke menu’s van het veelzijdige restaurant.
Assen op de kaart:

Assen ligt in het noorden van Drenthe, zo’n 30 kilometer onder de rook van de stad Groningen. In de buurt van Assen kun je schitterend wandelen over hei en door bos. Ook op de fiets valt de directe omgeving van Assen prima te verkennen. Zo kun je leuke dorpjes als Grolloo, Rolde of Annen aandoen. Een aanrader is ook het gezellige dorpje Vries, of de uiterst rustige dorpjes Witten of Ter Aard, waar je jezelf terug waant in de jaren 1950. Wie historische geïnteresseerd is, kan vanuit Assen het nabijgelegen Kamp Westerbork bezoeken, berucht als doorvoerkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al met al is er in Assen en directe omgeving veel te doen, leren en ontdekken.
Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Zelf informatie toevoegen over Drenthe aan deze pagina, stuur ons dan een e-mail naar [email protected].

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie