Denemarken

Wat is de hoofdstad van Denemarken? Dat is Kopenhagen.
Kopenhagen is, als hoofdstad van Denemarken, één van de Scandinavische steden die een bezoek absoluut waard is. Behalve dat je dan pretpark Tivoli en De kleine zeemeermin van je bucketlist af kan strepen zijn er tal van andere bezienswaardigheden. Kopenhagen is ook prima per fiets te verkennen is: het is een fietsvriendelijke stad met op veel plekken brede blauwgekleurde fietspaden. Daarnaast is het opvallend hoe verkeersdeelnemers zich er over het algemeen aan de regels houden: een verademing in vergelijking met Nederlandse steden.

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken.

  • We geven je enkele highlights.

Pretpark Tivoli bestaat al sinds 1843 en is daarmee één van de oudste pretparken van de wereld. Leuk weetje: Walt Disney bezocht Tivoli in de vijftiger jaren om inspiratie op te doen voor de aanleg van zijn eerste park. Jaarlijks vinden miljoenen bezoekers hun weg naar dit

Hoofdstad Denemarken
De vlag van Denemarken

pretpark. ’s Avonds krijgt het een nog meer bijzondere uitstraling doordat het wordt verlicht met maar liefst 115.000 spaarlampen.

De kleine zeemeermin is uiteraard het wereldberoemde standbeeld dat de hoofdpersoon uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen voorstelt. Hoewel het beeld slechts 1.25 meter hoog is, is het één van de best bezochte toeristische attracties van Kopenhagen.

Daarover gesproken: Nyhavn is ook een must-see. Kopenhagen heeft uiteraard meerdere havens maar deze heeft de grootste aantrekkingskracht. Niet zo vreemd ook met al die restaurants, bars en gezelligheid. Ook bij de lokale bevolking is dit een populaire plek.

Tot slot heeft Kopenhagen zeker ook een aantal mooie musea en kastelen.

Kopenhagen op de kaart.

Kopenhagen ligt op de eilanden Seeland en Amager aan de oostkust van het land. Beide eilanden zijn verbonden door meerdere bruggen. Via de in 2000 geopende Sontbrug kan je de Sont oversteken om de Zweedse hoofdstad Malmö te bezoeken.

Een filmpje van Copenhagen

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=yHZlNfWuA7g)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Zo kunnen we het artikel beter maken.

Plaats een reactie