Cyprus

Hoofdstad van Cyprus, Nicosia.
Cyprus is al jarenlang een erg populair vakantiebestemming. Er is op dit eiland dan ook van alles te zien en te beleven, waardoor je een zeer veelzijdige vakantie kunt beleven. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia, een bijzondere stad die al decennia lang verdeeld is. De helft van deze stad is namelijk onderdeel van het Turkse deel van Cyprus en de andere helft van het Griekse deel van het eiland. Lees hieronder meer over deze stad, is de kaart te vinden, de vlag en een filmpje.
Ligging van de hoofdstad van Cyprus

Het mag dan ook geen wonder heten dat de ligging van de hoofdstad van Cyprus erg bijzonder is. De landgrens tussen Griekenland en Turkije lopen dwars door de stad heen en wordt ook wel ‘De groene lijn’ genoemd. Nicosia heeft ruim 300.000 inwoners en ligt centraal op het eiland direct aan de rivier de Pedieos.

  • Twee verschillende helften

Ook als het om bezienswaardigheden gaat, is er een groot verschil tussen het Turkse en het Griekse deel van de stad. Het Griekse deel oogt erg Europees met grote en bekende ketens als KFC en Starbucks. Het Turkse gedeelte van Nicosia is een stuk authentieker met gezellige drukke straatjes en kleine winkeltjes. In dit deel moet er overigens ook met de Lira betaald worden. Zorg bij een bezoek aan de hoofdstad van Cyprus altijd dat je een paspoort bij hebt. Alleen dan kun je namelijk beide gedeelten bezoeken.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=qs6KXuRQLKI)

Highlights van de stad.

Nicosia is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de verdedigingsmuren van deze stad die direct toegang

Hoofdstad Cyprus
De vlag van Cyprus

bieden tot het historisch centrum. Hier kom je alles te weten over de historie van Nicosia. Liefhebbers van archeologie kunnen terecht in het Cyprus museum waar een grote collectie oudheden worden tentoongesteld. In de stad zijn overigens twee grote godsdiensten vertegenwoordigd en duidelijk zichtbaar. De Agios loannis kathedraal uit de 17e eeuw is vooral bijzonder vanwege de prachtige originele muurschilderingen van Bijbelse scenes.

De Selimiye Moskee is opvallend genoeg gevestigd in de oude St. Sophie Kathedraal. De oude kerktorens worden nu als minaretten gebruikt. De kathedraal is op een creatieve en bijzondere manier omgebouwd tot moskee, zonder dat de schoonheid van het gebouw verloren is gegaan.
Meer informatie over hoofdsteden:

Opmerkingen, vragen en correcties over deze stad kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie