Curaçao

Hoofdstad van Curaçao, Willemstad.
Curaçao is een eiland dat onderdeel is van de Nederlandse Antillen. Het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Lees hieronder verder over deze stad.
De hoofdstad van Curaçao, Willemstad.

Hoofdstad Curaçao
De vlag van Curaçao

Curaçao is een hele populaire bestemming onder de Nederlandse reizigers. Naast dat dit een prachtig eiland is waar veel te zien en te beleven valt vinden mensen het ook vaak fijn dat je gewoon lekker je eigen taal kunt spreken. Het Nederlands in Curaçao kan soms iet wat verschillen dan het Nederlands dat wij in Nederland spreken maar al met al kunnen we elkaar allemaal prima verstaan.

Curaçao is ook een groot favoriet onder de Bekende Nederlanders. Van Gerard Joling tot Ali B en van Jan Smit tot Irene Moors. Het zijn allemaal graag geziene gasten op dit fantastische eiland.
Willemstad heeft het allemaal!

Eenmaal op het eiland is er enorm veel te zien en te doen. Van de parelmoer witte stranden en hemelblauw water tot de mooie natuurgebieden. Willemstad heeft het allemaal.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=T8Vg9hIiNBA)

Een aantal dingen die je echt moet doen en zien zijn:

  1. De Handelskade
    De handelskade ken je waarschijnlijk al zonder dat je weet dat het de handelskade heet. De felgekleurde huisjes in kleurrijke Caribische sferen, zegt dat je iets? Juist, dat is de handelskade. Het is de perfecte plek voor mooie vakantie kiekjes. De handelskade kun je vinden in de wijk Punda. Je kunt overigens ook prima eten in deze wijk. Zoek het restaurant De Gouverneur op voor een overheerlijke lunch of diner.
  2. De Drijvende markt
    Wanneer je de handelskade bezoekt kun je heel makkelijk doorlopen naar de volgende top bezienswaardigheid, namelijk de drijvende markt. Ga bij de Handelskade bij het Waaigat de hoek om en loop de Sha Caprilleskade op. Hier vind je de drijvende markt. Je ziet verschillende kleine bootjes die het meest overheerlijke verse fruit en groente vervoeren en verkopen. Als je na je lunch bij de Gouverneur nog trek hebt kan je hier je toetje scoren. Niks is lekkerder dan een verse mango, ananas of kokosnoot!
  3. Zonnen op de Grote Knip
    Er zijn veel verschillende stranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen, maar groot favoriet is toch wel de Grote Knip. Het witte strand en het helderblauwe water en de vele leuke beachclubs maken dit de leukste beach hotspot van het eiland.
Willemstad op de kaart

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Opmerking, vraag of correctie kan hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag!

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie