Cuba

Wat is de hoofdstad van Cuba? Havana!
Waarschijnlijk kennen de meeste mensen het land Cuba wel. Cuba is officieel een republiek en ligt in het Caribisch gebied. Havana is de levendige, kleurrijke hoofdstad van Cuba en fungeert ook als provincie. Twintig procent van de bevolking van Cuba, dit zijn twee miljoen mensen, woont in de deze hoofdstad. Lees hieronder meer over de stad Havana.

De hoofdstad van Cuba, Havana.

Highlights van de stad:

 • Havana is in economisch, cultureel en politiek opzicht de belangrijkste stad van Cuba. De Cubaanse sfeer komt hier sterk naar voren en de hoofdstad is rijk aan oude gebouwen en monumenten. Havana heeft een aantal belangrijke bezienswaardigheden en is hierom
  Hoofdstad Cuba
  De vlag van Cuba

  populair bij toeristen.

 • Het belangrijkste deel van Havana is Habana Vieja. Dit is het historische centrum van de stad, dat ontstaan is in de zestiende eeuw en staat op de UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Er staan veel koloniale gebouwen in deze wijk, mooie pleintjes en er hangt een relaxte sfeer.
  Plaza de la Catedral is een vrolijk en bruisend plein, waar de Cubaanse sfeer echt naar voren komt. Aan het plein bevindt zich de Kathedraal van de stad.
 • Museo de la Revolución is het voormalige paleis van dictator Fulgencio Batista, waar je kunt het verhaal van de Cubaanse Revolutie en de geschiedenis van het land kunt zien.
 • In Havana staat ook een monument voor John Lennon; leuk voor fans van The Beatles.
 • Een ritje in een oldtimer maken is in Havana niet moeilijk. De vele oldtimers die hier rondrijden zijn uniek voor de stad en worden veel gebruikt als taxi’s.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=N4ZMYokojGw)

Havana op de kaart.

Havana werd oorspronkelijk in het zuidoosten van Cuba gesticht, maar sinds 1519 ligt de hoofdstad aan de noordelijke kust van Cuba. Havana ligt ten zuiden van de Florida Keys, de Golf van Mexico sluit hier aan op het Caribische gebied. De stad heeft drie grote havens en beslaat de westkant en de zuidkant van een baai.

Havana is op te delen in drie wijken: Havana Vieja, Centro Havana en Vadodo met alledrie een eigen karakter. Het centrum van de stad ligt op een half uur rijden van de internationale luchthaven van Havana.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media of je eigen blog/website. Op deze manier kunnen we het artikel beter maken.

Plaats een reactie